Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τέσσερα νέα έργα παραδόθηκαν στη Σκόπελο

Τέσσερα νέα έργα στη Σκόπελο συνολικού προϋπολογισμού 879. 500 ευρώ εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά των Β. Σποράδων με έργα ουσίας για την καθημερινότητα των κατοίκων»

Τέσσερα νέα έργα στη Σκόπελο συνολικού προϋπολογισμού 879. 500 ευρώ εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης. Τα έργα αυτά υλοποιήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων. Πρόκειται για τα:

1) Ανάπλαση παιδικής χαράς Σκοπέλου,  2) Δημιουργία νέας παιδικής χαράς στη Γλώσσα, 3) Δημιουργία πολυχώρου αναψυχής και πρασίνου στη Γλώσσα, 4) Ανάπλαση και ηλεκτροφωτισμός πεζοδρομίων Τ.Κ. Νέου Κλήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά των Β. Σποράδων με έργα ουσίας τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ζωή των κατοίκων των νησιών, αλλά συντελούν και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Τα έργα αυτά αποτελούν μέρος του ολοκληρωμένου νησιωτικού προγράμματος, που εκπόνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους, μέσω του οποίου υλοποιήθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ στις Β. Σποράδες. Με τα έργα αυτά συνάνθρωποί μας βρήκαν δουλειά, ενώ έπεσε κοινοτικό χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία. Και οι άνθρωποι στα νησιά αλλά κυρίως τα νέα παιδιά έχουν δικαίωμα στην καθημερινή ψυχαγωγία, διασκέδαση σε ένα ευχάριστο και αναβαθμισμένο περιβάλλον. Συνεργαστήκαμε με τόσο με τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή όσο και με τον νυν Δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη για να ολοκληρωθούν έργα χρήσιμα για την Σκόπελο, έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των νέων ανθρώπων και των κατοίκων του νησιού».

Από την πλευρά του ο κ. Χ. Βασιλούδης σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για έργα τα οποία τα ζητούσαν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, καθώς τόσο στη Γλώσσα όσο και στο Νέο Κλήμα δεν υπήρχαν παιδικές χαρές, χώροι άθλησης και περιπάτου. Το γεγονός αυτό φάνηκε και στην τελετή των εγκαινίων, οπού η αποδοχή των έργων από τους κατοίκους ήταν μεγάλη. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη συνεργασία καθώς αν δεν υπήρχε το Ολοκληρωμένο Νησιωτικό Πρόγραμμα (ΟΣΑΝ), που δρομολόγησε δεν θα ήταν δυνατή η ολοκλήρωσή τους. Ευελπιστούμε να υπάρξει και νέο αντίστοιχο Πρόγραμμα για ακόμα περισσότερα έργα στο νησί μας»

Στην τελετή των εγκαινίων συμμετείχαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Β. Σποράδων κ. Νίκος Πλωμαρίτης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί κάτοικοι.

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%83-1

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΩΝ

Αναπλάσεις περιοχών Δήμου Σκοπέλου. Προϋπολογισμός έργου:  379.500,00 €

1) Ανάπλαση Παιδικής Χαράς Σκοπέλου

– Τοποθετήθηκαν νέα όργανα παιδικής χαράς

– Επιφάνειες πτώσης με ελαστικές πλάκες, στον χώρο των οργάνων παιδικής χαράς.

– Διάστρωση των διαδρόμων με πλάκες πεζοδρομίου

– Τοποθέτηση καθιστικών, τραπεζιών και κάδων απορριμμάτων.

– Αντικατάσταση των παλαιών ιστών φωτισμού με νέους

– Υπόγεια δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης

2) Δημιουργία νέας Παιδικής Χαράς στη Γλώσσα

Ο χώρος που διαμορφώθηκε για την δημιουργία της νέας παιδικής χαράς, χωροθετείται στο νότιο τμήμα του οικοπέδου, και έχει έκταση 400τ.μ.

– Τοποθετήθηκαν νέα όργανα παιδικής χαράς

– Επιφάνειες πτώσης με ελαστικές πλάκες (155m2), στον χώρο των οργάνων παιδικής χαράς.

– Διάστρωση των διαδρόμων με πλάκες πεζοδρομίου (130 m2)

– Χώροι πράσινου χαμηλής βλάστησης (χλοοτάπητας)

– Τοποθέτηση μεταλλικής περίφραξης μήκους 88μ.

– Τοποθέτηση καθιστικών και κάδων απορριμμάτων.

– Τέσσερα (4) ηλιακών φωτιστικών σωμάτων τύπου LED (με φωτοβολταικά πάνελ), σε ιστούς ύψους 3m και ενσωματωμένο σύστημα ενεργοποίησης – απενεργοποίησης του φωτιστικού. Αυτονομία τουλάχιστον τριών ημερών με ηλιοφάνεια τριών ωρών ανά ημέρα

– Υπόγεια δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης

3) Δημιουργία Πολυχώρου Αναψυχής και Πρασίνου στη Γλώσσα

– Γήπεδο 5Χ5 διαστάσεων 26×50 (1.300m2), με επίστρωση συνθετικού χλοοτάπητα νέας γενιάς και περίφραξη ύψους 5μ.

– Πεζούλες, πέργκολα, ξύλινα παγκάκια, βρύση, αργολιθοδομές (πεζούλες), λιθοδομές των διαμορφώσεων επί εδάφους (σκαλιά, πλατύσκαλα με επένδυση πέτρας), ποδηλατοστάσιο, ξύλινοι κάδοι

– Επτά (7) αυτόνομων ηλιακά φωτιστικά (με φωτοβολταικά πάνελ) τύπου LED, σε ιστούς ύψους 3m και ενσωματωμένο σύστημα ενεργοποίησης – απενεργοποίησης του φωτιστικού. Αυτονομία τουλάχιστον τριών ημερών με ηλιοφάνεια τριών ωρών ανά ημέρα

– Υπόγεια δίκτυα ύδρευσης – άρδευσης, αποχέτευσης

– Φύτευση 5 δέντρα και 17 θάμνοι.

4) Ανάπλαση και Ηλεκτροφωτισμός Πεζοδρομίων Τ.Κ. Νέου Κλήματος. Προϋπολογισμός έργου: 500.000,00€

Ανάπλαση και ηλεκτροφωτισμός πεζοδρομίων του οικισμού Νέου Κλήματος. Έγιναν εργασίες σε πεζοδρόμια ήδη διαμορφωμένα καθώς και σε νέα διαμορφωθέντα, εκατέρωθεν της κυρίας οδού που διέρχεται μέσα από τον οικισμό, μήκους περίπου 1Km. Η πλακόστρωση των πεζοδρομίων έγινε με φυσικές πλάκες, ακανόνιστες, αντιολισθηρές σε διάφορα χρώματα ώστε να είναι σε πλήρη αρμονία (χρωματισμό, υφή κ.τ.λ.) με το φυσικό περιβάλλον και τη μορφή των υφιστάμενων πλακόστρωτων πεζοδρομίων του οικισμού. Η μέθοδος τοποθέτησης των πλακών είναι «κολυμβητού» τύπου. Τοποθετήθηκαν και κοινές πλάκες πεζοδρομίου απο τσιμέντο.

Για την ασφαλή διακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης, κατασκευάστηκε οδηγός όδευσης τυφλών πλάτους 0,40 m, εντός της ελεύθερης ζώνης όδευσης πεζών, ο οποίος συνίσταται από λωρίδες επίστρωσης διαφορετικής υφής και χρώματος από το υπόλοιπο δάπεδο της ζώνης. Για την κατασκευή του οδηγού όδευσης τυφλών χρησιμοποιούνται τετράγωνες πλάκες αντιολισθηρές.

Για το φωτισμό,  τοποθετήθηκα 25 ιστοί παραδοσιακού τύπου και παρόμοιοι με του υπάρχοντες ιστούς των πεζοδρομίων. Οι ιστοί, ύψους 4,00μ, είναι καλαίσθητοι, μεγάλης αντοχής και διακοσμημένοι με παραδοσιακά σκαλίσματα, δακτυλίους, λουλούδια, αυλακώσεις και δυνατότητα προσαρμογής δύο φωτιστικών σωμάτων (50 φωτιστικά). Τα φωτιστικά σώματα είναι παραδοσιακού τύπου (φανάρι) και παρόμοια με τα ήδη τοποθετημένα. Τοποθετήθηκαν καθιστικά – παγκάκια, παραδοσιακού τύπου από χυτοσίδηρο με δοκίδες φυσικού ξύλου, και ξύλινοι στρογγυλοί επιστήλιοι κάδοι απορριμμάτων.

%ce%b3%ce%b7%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%bf-5%cf%875-%ce%b3%ce%bb%cf%89%cf%83%cf%83%ce%b1-1

%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b1-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%83-3




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδρίαση της θεματικής επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Next Article

Ενημέρωση για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών