Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τεράστια πρόστιμα για όσους κατεβάζουν τα χιλιόμετρα στα Ι.Χ. – Θα αποτελεί ποινικό αδίκημα

konter

Μόνο με την ποινικοποίηση του γυρίσματος των χιλιομέτρων αλλά και τα βαριά πρόστιμα θα μπορέσει η αγορά να «συνέλθει» από όσους αποφασίζουν να γυρίσουν με το έτσι θέλω τα χιλιόμετρα ενός αυτοκινήτου.

Είναι γνωστό πως σε πάρα πολλά κράτη-μέλη το γύρισμα των χιλιομέτρων αποτελεί ποινικό αδίκημα και για αυτό τον λόγο οι έμποροι μεταχειρισμένων σε εκείνες τις χώρες δεν τολμούν να παραποιήσουν τα χιλιόμετρα στα κοντέρ των αυτοκινήτων που πουλάνε.

Αντίθετα το μέχρι τώρα καθεστώς στην Ελλάδα ευνοεί τόσο τους επιτήδειους εμπόρους που γυρίζουν χιλιόμετρα όσο και εκείνους που εισπράττουν προκαταβολές για ανύπαρκτα αυτοκίνητα που δήθεν θα φέρουν από το εξωτερικό.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να έχουν εξαλειφθεί ή καλύτερα περιοριστεί στον μικρότερο βαθμό αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ποινικοποίηση όλων των παραπάνω παράνομων ενεργειών ώστε να προστατευτούν οι ανυποψίαστοι καταναλωτές και να επέλθει μια κανονικότητα στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Μάλιστα και οι ίδιοι οι έμποροι που διατηρούν καταστήματα και δεν γυρίζουν χιλιόμετρα έχουν ταχθεί υπέρ των υψηλών προστίμων αλλά και των λουκέτων ώστε να σταματήσει η κατρακύλα του κλάδου και να υπάρξει επιτέλους ένας υγιής ανταγωνισμός.

Όπως μάλιστα τονίζουν στελέχη από την αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων: «Το επάγγελμα τείνει να αφανιστεί καθώς οι επιτήδειοι και οι απατεώνες έχουν υποκαταστήσει τις υγιής επιχειρήσεις.

Επιπλέον το Διαδίκτυο αποτελεί για πάρα πολλούς το «κατάστημά» πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίοι πουλάνε αυτοκίνητα χωρίς εγγυήσεις, χωρίς καμία διασφάλιση της ποιότητας, χωρίς να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές και εφορία και βέβαια κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία του Internet.

Από την άλλη μεριά το γύρισμα των χιλιομέτρων έχει εξελιχθεί σε μάστιγα όπου και σε αυτό το φλέγον θέμα οι επιτήδειοι επιβιώνουν όσες μηνύσεις και αν τους έχουν κάνει οι πελάτες τους αφού η νομοθεσία είναι ελλιπής και μη αποτελεσματική.»

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα οι Έλληνες καταναλωτές θα ζουν στην αβεβαιότητα, οι επιτήδειοι έμποροι θα θησαυρίζουν και οι έμποροι αυτοκινήτων που δεν κάνουν παρανομίες θα αγωνιούν κάθε μήνα αν θα καταφέρουν να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους…




Total
0
Shares
Previous Article
trapeza hellas

Πρώτη κυβερνητική κίνηση για τα Ταμειακά Διαθέσιμα των ΟΤΑ (ΦΕΚ)

Next Article
agios nikolaos mavrommati

 40ήμερο μνημόσυνο Δημητρίου Γώγου