Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τεράστια επιτυχία στην ξιφασκία: Ελληνικός τελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με νικήτρια τη Γεωργιάδου! (vid)

ksifaskia ellas kipelo orleani

Τεράστια επιτυχία στην ξιφασκία: Ελληνικός τελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με νικήτρια τη Γεωργιάδου! (vid)

Οι δυο Ελληνίδες που βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, έγραψαν μία χρυσή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος, όμως σίγουρα έπονται κι άλλες.

Νικήτρια στον τελικό επεισοδιακό τελικό αναδείχθηκε η Δέσποινα Γεωργιάδου με μόλις ένα χτύπημα διαφορά 15-14, με την ελληνική αποστολή να γελά πλατιά για τη νίκη της ελληνικής ξιφασκίας.

Η πορεία της Δέσποινας Γεωργιάδου ξεκίνησε με νίκη επί της Ρωσίδας, Αναστάζια Μπασενόβα με 15-13, συνέχισε με εύκολη νίκη επί της Αμερικανίδας Αν Ελίζαμπεθ Στόουν με 15-7 και στις «16» νίκησε την Κορεάτισσα Σουγεόν Τσόι με 15-9. Στα προημιτελικά απέκλεισε μία αθλήτρια από την Ουγγαρία, χώρα με τεράστια παράδοση στο άθλημα, την Λίζα Πουστσάι με 15-13 και αμέσως μετά τη Ρωσίδα Σβετλάνα Σεβέλεβα με 15-12, για να βρεθεί στον τελικό απέναντι στην παλιά γνώριμη Δώρα Γκουντούρα.

Από την πλευρά της η Γκουντούρα στο δρόμο για τον τελικό ξεκίνησε από τις «64», όπου επικράτησε 15-13 της Μεξικανής Χουλιέτα Τολέδο, ενώ αμέσως μετά απέκλεισε την Πολωνή Μαλγκορζάτα Κοζάκτσουκ με 15-8. Στη φάση των «16» νίκησε 15-12 την Κορεάτισσα Τζεονγκμι Κιμ και προκρίθηκε στα ημιτελικά επικρατώντας της Γαλλίδας, Μανόν Απιθί-Μπρουνέτ με 15-9. Εκεί νίκησε μία ακόμη Κορεάτισσα την Τζίσου Γιουν με 15-12.

Η 24χρονη Γκουντούρα, η οποία είναι δεξιόχειρας κέρδισε έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον φιγουράρει στο Νο 12, ενώ η 30χρονη Γεωργιάδου, η οποία είναι αριστερόχειρας και βρισκόταν στο Νο 35, από σήμερα βρίσκεται στο Νο 17.

Ο αγώνας άρχισε με την Γεωργιάδου να προηγείται 5-3, 8-4, 10-6, 10-9, με την Γκουντούρα να ισοφαρίζει για πρώτη φορά σε 11-11 και να προηγείται με αμέσως μετά με 11-12, 11-13, 13-14. Εκεί ήρθε η αντίδραση από την Δέσποινα Γεωργιάδου ισοφαρίζοντας, για να εξασφαλίσει τη νίκη στο τελευταίο χτύπημα πανηγυρίζοντας έξαλλα και αγκαλιάζοντας αμέσως μετά τη συναθλήτρια της.

Ο τελικός των δύο κοριτσιών στο 1:24 του βίντεο (νωρίτερα υπάρχουν όλες οι αναμετρήσεις τους).

Orleans13 1

ΠΗΓΗ: SDNA




Total
0
Shares
Previous Article
Ανακοίνωση Δήμου Σοφάδων ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων από 25/9 - Ανακοίνωση Δήμου Σοφάδων για την ασφαλή φιλοξενία κατοίκων - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΟΦΑΔΩΝ

Καθημερινά δωρεάν rapid tests στους Σοφάδες

Next Article
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Χρήστου Γκότα από τον Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Χρήστου Γκότα από τον Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής»

Related Posts