Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τέλος οι όρθιοι από σήμερα σε μπαρ και κλαμπ για να… «καθίσει» το κύμα της πανδημίας 

bar club metra

Τέλος οι όρθιοι από σήμερα σε μπαρ και κλαμπ για να… «καθίσει» το κύμα της πανδημίας 

Νέα, αυστηρότερα μέτρα ισχύουν από σήμερα 8 Ιουλίου στη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης, καθώς όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα.

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη μέρα, τόνισε. Επιπλέον, αυστηρές θα είναι και οι κυρώσεις που θα ισχύουν σε περιπτώσεις παράβασης των μέτρων.

Ειδικότερα:

Για καταστήματα κάτω των 200 τ.μ., θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση από την επόμενη μέρα της παράβασης για διάστημα 7 ημερών.

Για καταστήματα άνω των 200 τ.μ., προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση απο την επόμενη μέρα της παράβασης για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη μέρα και για 15 ημέρες.

Σε τυχόν τρίτη παράβαση, θα αφαιρείται η άδεια.

Η επιβολή των κυρώσεων θα έχει αναδρομική ισχύ, καθώς «στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες, θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού, από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση».

Αναπροσαρμογή

Η ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού επιφέρει αναπροσαρμογή στην στρατηγική της κυβέρνησης ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η «έκρηξη» που προκλήθηκε από συγκεκριμένες εστίες υπερμετάδοσης και να ανακοπεί ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Η δύσκολη εβδομάδα που διανύουμε εκτιμάται ότι θα κλείσει με επιδείνωση και για τον λόγο αυτό κυβέρνηση και ειδικοί εξετάζουν μια σειρά μέτρα που θα ληφθούν το αμέσως προσεχές διάστημα. Ήδη, οι επιστήμονες έβαλαν σήμερα στο «μικροσκόπιο» την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και σήμερα, Πέμπτη, συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να καταλήξει στην εισήγησή της στην κυβέρνηση.

Η «εξίσωση» δεν είναι εύκολη, δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου, ενώ η κόπωση από το πολύμηνο lockdown ευθύνεται εν μέρει για την χαλάρωση των μέτρων αυτοπροστασίας έναντι του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση έχει ρητώς ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύει να επιτρέψει στους επιχειρηματίες που διαθέτουν κλειστούς χώρους να τους λειτουργήσουν, ενώ παράλληλα επιθυμεί να εφαρμόσει το σχέδιο των κινήτρων για τους εμβολιασμένους.

Αυτήν την ώρα εξετάζονται, ωστόσο, και περαιτέρω μέτρα, όπως για παράδειγμα να επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους η είσοδος σε κλειστούς χώρους, ωστόσο για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης θα πρέπει να σταθμιστούν όλα τα δεδομένα και οι παράμετροι.

Παράλληλα, έχει ανοίξει η συζήτηση για τη χρήση μάσκας. Δεδομένου ότι υπήρξε χαλάρωση στη χρήση της πέραν των οδηγιών της επιτροπής και των ανακοινώσεων της κυβέρνησης, πλέον εξετάζεται η υιοθέτηση μιας αυστηρότερης σύστασης για την χρήση της και σε εξωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ξεκαθάρισε την Τετάρτη ότι δεν θα ληφθούν μέτρα ανάλογα με εκείνα που ισχύουν για τις μετακινήσεις στα νησιά.

Στη «φαρέτρα» των ειδικών και της κυβέρνησης, τέλος, υπάρχουν και άλλα -ακόμη πιο δραστικά- μέτρα, όπως η κατάργηση της μουσικής από την εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης, ή ακόμη και τοπικά lockdown, η λήψη των οποίων πάντως θα κριθεί ανάλογα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.




Total
0
Shares
Previous Article
akadimies vagenas

Τελετή λήξης της ακαδημίας ποδοσφαίρου Δήμου Πύλης

Next Article
Β. Τσιάκος: Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, άμεσα αναβαθμίζουμε το φωτισμό σε όλο το Δήμο Καρδίτσας

Β. Τσιάκος: Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, άμεσα αναβαθμίζουμε το φωτισμό σε όλο το Δήμο Καρδίτσας

Related Posts

sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…
Maravas stratos
Διαβάστε περισσότερα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα Εθιμοτυπική επίσκεψη είχε το…