Τέλος οι ανταποκριτές ΟΓΑ στους Δήμους του Ν. Καρδίτσας από Δευτέρα 31/01/2022

oga organismos

Τέλος οι ανταποκριτές ΟΓΑ στους Δήμους του Ν. Καρδίτσας από Δευτέρα 31/01/2022

Καταργείται οριστικά πλέον ο θεσμός των ανταποκριτών του ΟΓΑ στους Δήμους του Νομού Καρδίτσας.

Την Παρασκευή 28/01/2022 κατέφθασε στον Δήμο Μουζακίου η σχετική απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ (Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) κ. Παναγιώτη Δουφεξή, με την οποία επέρχεται «η παύση άσκησης των αρμοδιοτήτων συνολικά 10 ανταποκριτών του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων & e-ΕΦΚΑ για θέματα ασφάλισης, συνταξιοδότησης και παροχών των προσώπων του άρθρου 40 του Ν. 4387/2006, (ασφαλισμένων του τ. ΟΓΑ) του Δήμου Μουζακίου στις 31/01/2022» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από όλους τους Δήμους του Νομού μας, – Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Λίμνης Πλαστήρα, Αργιθέας -, η συγκεκριμένη απόφαση παύσης των ανταποκριτών του Οργανισμού παρελήφθη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες τους και θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

agrotes karditsa1

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, πρόκειται για μια ενέργεια από πλευράς της Διοίκησης του λεγόμενου e-ΕΦΚΑ, αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης, που γεννά ερωτηματικά και απορίες, καθώς ο εν λόγω θεσμός αποδεδειγμένα πρόσφερε για δεκαετίες πολύτιμες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους και συνταξιούχους αγρότες.

Στην πλειονότητά τους αυτοί κατοικούν στην ύπαιθρο, σε πόλεις και χωριά όπου δεν λειτουργούν πια υποκαταστήματα ασφαλιστικών Οργανισμών. Επομένως, οι ανταποκριτές του ΟΓΑ ήταν γι’ αυτούς οι μοναδικοί σύνδεσμοι για την προώθηση στην κεντρική διοίκηση και τακτοποίηση των ασφαλιστικών ζητημάτων που τους απασχολούσαν.

Η κατάργηση των ανταποκριτών υποχρεώνει πια τους συντοπίτες αγρότες να μεταβαίνουν στην Καρδίτσα, στο κατάστημα του e-ΕΦΚΑ, για τη διευθέτηση των ασφαλιστικών η συνταξιοδοτικών θεμάτων και προβλημάτων τους. Εναλλακτικά, θα πρέπει να εξοικειωθούν το γρηγορότερο με την τεχνολογία και τον χειρισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και του διαδικτύου, προκειμένου βρουν τις απαντήσεις η λύσεις που ψάχνουν, όσο αυτό είναι εφικτό βέβαια γι΄ αυτούς και με τη γνωστή γραφειοκρατία που επικρατεί στο ελληνικό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα.

Οι δε ηλικιωμένοι, (για ΗΥ και διαδίκτυο ούτε λόγος), θα αναγκαστούν να… ξανανιώσουν στα γεράματά τους και να βρουν το κουράγιο, ( έχουν η όχι προβλήματα υγείας), να ταξιδεύουν συχνά στην πρωτεύουσα του Νομού μας, ώστε να έρθουν σε λειτουργική συνεννόηση με τους μόνιμους υπαλλήλους που απέμειναν  στον Οργανισμό για τα θέματά τους.

Να σημειωθεί ότι ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ λειτουργούν αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

agrotes karditsa

Total
0
Shares