Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τέλος εβδομάδας λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος

Τέλη κυκλοφορίας: Η τελευταία προθεσμία - Δεν θα δοθεί άλλη παράταση

Τέλος εβδομάδας λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η 6η δόση του ΕΝΦΙΑ και η 8η δόση του φόρου εισοδήματος.

Τέλη Κυκλοφορίας:
Τελευταία ημέρα η Παρασκευή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, μετά την παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. Έτσι, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη η να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ MyCar για να μην χρεωθούν με τα υπέρογκα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία.

ΕΝΦΙΑ:
Μέχρι την Παρασκευή επίσης θα πρέπει να πληρωθεί και η 6η δόση του φόρου ακινήτων. Ο βεβαιωμένος φόρος που αφορά την τελευταία δόση ανέρχεται σε 420 εκατ. ευρώ, από τα περίπου 2,5 δισ. ευρώ που είναι οι συνολικές βεβαιωμένες οφειλές του ΕΝΦΙΑ. Το ποσό αυτό μειώνεται κατά 576 εκατ. ευρώ εξαιτίας των απαλλαγών αλλά και των εκπτώσεων που δικαιούνται χιλιάδες φορολογούμενοι. Από τους 6.264.235 φορολογούμενους οι 4,8 εκατομμύρια έχουν επιλέξει να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε 6 μηνιαίες δόσεις.

Φόρος εισοδήματος:
Την τελευταία από τις 8 συνολικά δόσεις του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να πληρώσουν 3.261.203 φορολογούμενοι. Το ύψος της δόσης ανέρχεται στα 453 εκατ. ευρώ με τον συνολικό φόρο εισοδήματος να ανέρχεται στα 3,26 δισ. ευρώ. Αρκετοί πάντως είναι εκείνοι που έχουν προχωρήσει στη ρύθμιση της οφειλής σε περισσότερες από τις 8 δόσεις.

 




Total
0
Shares
Previous Article
Επίδομα θέρμανσης

ΟΠΕΚΑ: Την Παρασκευή 26/2 η πληρωμή των επιδομάτων

Next Article
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία

Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή: Κυνήγι επικηρυγμένων από κατασταλτικούς μηχανισμούς στην Καρδίτσα