Τελικός League Cup: Με 8.000 θεατές το Σίτι-Τότεναμ – Οι αποκλεισμοί και οι όροι

wembley 11

Με 8.000 θεατές στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ, θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου ο τελικός του League Cup, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τότεναμ.

Καθεμία από τις δύο φιναλίστ θα πάρει από 2.000 εισιτήρια για τους οπαδούς της, ενώ τα υπόλοιπα 4.000 θα διατεθούν σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής Μπρεντ του Λονδίνου (όπου βρίσκεται το εμβληματικό στάδιο) και σε εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Επισημαίνεται ότι από τη διάθεση των εισιτηρίων εξαιρούνται ανήλικοι, έγκυες γυναίκες και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς η βρετανική κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει τον αγώνα αυτό (όπως και τους ημιτελικούς και τον τελικό του κυπέλλου) ως μέρος έρευνας για το πώς μπορούν να ανοίξουν εκ νέου σε θεατές μεγάλες εκδηλώσεις.

Όσοι εξασφαλίσουν εισιτήριο θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, το οποίο θα πρέπει να έχουν κάνει το πολύ 24 ώρες πριν τον αγώνα, προκειμένου να τους επιτραπεί να εισέλθουν στο στάδιο. Επιπλέον, από τους φιλάθλους θα ζητηθεί να κάνουν δωρεάν δύο μοριακά τεστ, ένα προν τον αγώνα κι ένα πέντε μέρες μετά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η παρουσία θεατών σε ανάλογες εκδηλώσεις συμβάλλει και σε ποιο βαθμό στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Πάντως, η απόφαση να αποκλειστούν από τη διάθεση εισιτηρίων άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας προκάλεσε την αντίδραση του συνδέσμου φιλάθλων της Τότεναμ με αναπηρία.

Οι “SpursAbility” τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ότι τα περισσότερα μέλη τους έχουν ήδη κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, και άρα ο κίνδυνος για την υγεία τους είναι σαφώς μικρότερος σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους, ενώ επισημαίνουν ακόμη ότι η απαγόρευση αφορά μόνο άτομα με υποκείμενα νοσήματα και όχι ηλικιωμένους άνω των 70 ετών, που θεωρούνται επίσης ομάδα υψηλού κινδύνου.

onsports.grTotal
1
Shares