Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τελευταία ώρα …

spyroslappas syriza 656

Τελευταία ώρα …

Ο ενθουσιασμός αυτής της κυβέρνησης, ότι όλα πάνε καλά, μας κάνει μεγάλη εντύπωση. Πανηγυρίζει ο κ. Βρούτσης για την αύξηση της ανεργίας και τις καθυστερήσεις των συντάξεων που μέσα σε 3 μέρες θα έβγαιναν σε σύνταξη, πανηγυρίζει ο κ. Σταικούρας για τα ελατήρια ποσοστά που προβλέπει για την ύφεση, πανηγυρίζει ο κ. Γεωργιάδης όταν έχουμε μόνο 125 θύματα, πανηγυρίζει ο κ. Γεροπετρίτης που με περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Γενικώς μια κυβέρνηση για τα πανηγύρια.

Μια κυβέρνηση που θριαμβολογεί μόνη της, χωρίς την κοινωνία.

Έχει τυφλωθεί και δεν βλέπει ότι η ελληνική κοινωνία στενάζει.

Δεν βλέπει ότι με την πολιτική της, συνεχίζει να τροφοδοτεί την ύφεση, την ανεργία, τα λουκέτα στην αγορά και την φτώχεια. Όχι μόνο αρνείται με ιδεοληψία να στηρίξει με τα αναγκαία μέτρα την πραγματική οικονομία, τους εργαζομένους και τους κοινωνικά ευάλωτους, αλλά επεξεργάζεται εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, του lockdown και της κοινωνικής ανασφάλειας την περαιτέρω επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Αλήθεια  σε ποια ιδέα δικαίου  εδράζεται  το φίνις της κυβέρνησης να ψηφίσει  νομοσχέδια που καταστρέφουν ζωές και δουλειές ετών για τους  πολίτες και τους μαγαζάτορες;  Μήπως γιατί η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες  σε αυτή  την  υγειονομική κρίση  έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους μόνο στην προάσπιση της υγείας και της ζωής τους; Αυτό δεν συνιστά colpo grosso σε βάρος τους;

Αν η κυβέρνηση της ΝΔ πραγματικά συμπαραστέκεται την μεσαία τάξη,   τόσα έταξε για να πάρει την ψήφο της, ας το κάνει πράξη. Ας επιδοτήσει όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους, χωρίς αποκλεισμούς, γιατί κανείς δεν παραμένει στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ χωρίς να έχει ανάγκη. Ας αποσύρει τον πτωχευτικό κώδικα, που ψήφισε εν μέσω πανδημίας, και όχι μόνο να αναστείλει  προσωρινά τους πλειστηριασμούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ χθες κατέθεσε για δεύτερη φορά, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, σειρά τροπολογιών για την αποφυγή  μεγαλύτερης φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης. Η πρώτη αφορά  το δώρο των Χριστουγέννων των πληττόμενων επιχειρήσεων  σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις λόγω αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις και με το φόβο του λουκέτου δεν έχουν τη δυνατότητα καταβολής του δώρου Χριστουγέννων ή και τμήματος αυτού. Προτείνει την καταβολή ολόκληρου του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων να καλυφθεί από το κράτος, τονώνοντας το εισόδημα τους αλλά και την καταναλωτική δυνατότητα εν όψει των γιορτών. Η δεύτερη τροπολογία αφορά τη παροχή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία (400 ευρώ για το πρώτο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, 200 ευρώ για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος και 100 ευρώ για κάθε παιδί). Η Τρίτη αφορά την δωρεάν επανασύνδεση των κομμένων παροχών, τη δωρεάν παροχή ποσότητας ηλεκτρικού ρεύματος και την απαγόρευση διακοπής των παροχών ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου και σύνδεσης στο διαδίκτυο σε δικαιούχους με συσσωρευμένες οφειλές και σε νοικοκυριά με σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους. Πέρα των παραπάνω κατατέθηκαν, λόγω της πανδημίας, μια σειρά μέτρα ενίσχυσης των αναπήρων δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας καθώς οι ανάπηροι πλήττονται περισσότερο, όχι μόνο εξαιτίας της μεγάλης κοινωνικής τους απομόνωσης, αλλά, και της ίδιας της επιβίωσή τους η οποία απειλείται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα καταθέτει συνεχώς ουσιαστικές προτάσεις στήριξης για τα εισοδήματα των νοικοκυριών, των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων στη κυβέρνηση της ΝΔ, μέχρι ο ήλιος να βγει ανάποδα. Το δημοσιονομικό περιθώριο για μια τέτοια ενίσχυση υπάρχει, δεδομένων των ταμειακών αποθεμάτων της χώρας, αλλά και των ευρωπαϊκών πόρων που θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης . Ας δείξει έμπρακτα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αν επιθυμεί, να στηρίξει τη μεσαία τάξη και ας σταματήσει να λέει ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα», για το πριν, το τώρα, το μετά. Και κυρίως να κάνει ΧΘΕΣ  τη μονιμοποίηση όλου του επικουρικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, προσωπικού που δίνουν τη μάχη στις κλινικές και ΜΕΘ κατά του κορονοϊού, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία απέναντί τους. Που τους οφείλει, τους οφείλουμε  την υγεία και τη ζωή μας, και αυτό δεν είναι υπερβολή. Είναι όμως υποχρέωσή μας.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
theo v sioufas lawer

Τοποθέτηση του κ. Θεόδωρου Σιούφα σχετικά με δημοσίευμα του κ. Δημήτρη Παπακώστα

Next Article
gefyra mouzaki

Οι Γίγαντες δεν γονατίζουν εύκολα