Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΟΣ – Παιδική Θεατρική Παράσταση

Nisi ton sunaisthimaton

Τη διαδραστική παράσταση «Το νησί των συναισθημάτων», βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι, από τη βραβευμένη ομάδα Hippo theatre group θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αύριο στο Κινηματοθέατρο Μουζακίου στις 18:30 μικροί και μεγάλοι στα πλαίσια του ‘’Τεχνόδρομου Χριστουγέννων’’.

Κεντρικό θέμα του προγράμματος είναι η συναισθηματική νοημοσύνη. Η παράσταση είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, τον χορό και το τραγούδι και είναι διαδραστική. Τα παιδιά συμμετέχουν σε αυτήν, σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, επηρεάζουν την εξέλιξη της ιστορίας, μπαίνουν βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.

Με την καλλιέργεια της συναισθηματικής αγωγής και δεξιοτεχνίας, καταφέρνουμε την ειρηνική συνύπαρξη στο σχολικό περιβάλλον και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, αποκτούμε αυτοαποδοχή και ενσυναίσθηση, φτιάχνουμε έναν κόσμο μοιράσματος και αλληλοϋποστήριξης.

 Ερωτήματα που διερευνώνται:

-Tι είναι συναίσθημα; (κατανόηση ορισμού)

-Πότε και πώς γεννιέται το συναίσθημα;

-Τι συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που νιώθουμε συναισθήματα;

-Ποια είναι τα βασικά συναισθήματα και οι οικογένειες συναισθημάτων;

-Υπάρχουν τρόποι ελέγχου των συναισθημάτων;

-Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος μας όταν σκεφτόμαστε, ονειρευόμαστε, αγαπάμε, μισούμε;

Νεότερες έρευνες δείχνουν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) είναι σημαντικότερη από τον δείκτη ευφυΐας (IQ) για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου ακόμα και σε τομείς που συνδέονται παραδοσιακά με την εξυπνάδα, όπως η επαγγελματική σταδιοδρομία για παράδειγμα. Θεωρούμε ότι η σπουδαιότητα της ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης στα πρώτα σχολικά χρόνια συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση δημιουργικών και ευτυχισμένων ενηλίκων.

Να είστε όλοι εκεί!

 

Nisi poster blank1




Total
0
Shares
Previous Article
ao magoulas

Χορεύει ο ΑΟ Μαγούλας

Next Article
kairos

Δελτίο Έκτακτων Καιρικών Φαινομένων

Related Posts