Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τεχνική Συνάντηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον υφυπουργό Υποδομών Ν. Ταχιάο

Taxiaxos Kouretas sinantis apokatastasi Thessalias

Τεχνική Συνάντηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον υφυπουργό Υποδομών Ν. Ταχιάο

Χάρτης για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας 

Ο χάρτης των αποκαταστάσεων καταστροφών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τον Daniel βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα και τον υφυπουργό Υποδομών Ν. Ταχιό. Στην τεχνική σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Υπουργείου.

Σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών θα διατεθούν 1,4 δις ευρώ για αποκαταστάσεις στο οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Θεσσαλίας, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και στα σχολεία της Περιφέρειας που υπέστησαν φθορές από τις πλημμύρες, με χρήματα που θα διατεθούν από δωρεές Ελλήνων εφοπλιστών.

Να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις από την πλευρά του υπουργείου δεν αφορούν την αγροτική οδοποιία, αλλά το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, καθώς και υποδομές που έχουν καταστραφεί (γέφυρες, διαβάσεις κλπ). Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο μέχρι τον προσεχή Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης και η διαπραγμάτευση με τους αναδόχους, ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση από τους ίδιους τόσο στο επίπεδο της μελέτες, όσο και της κατασκευής. Με βάση τις εκτιμήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας πάντως η ολοκλήρωση των υποδομών δεν αναμένεται πριν το καλοκαίρι του 2025, ενώ το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 930 εκατ. ευρώ. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε επίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα GIS του Υπουργείου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας των έργων από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο Υφυπουργός Υποδομών ενημέρωσε επίσης ότι θα διατεθούν άλλα 470 εκατ. για τις αποκαταστάσεις των ζημιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα Δομοκού – Κραννώνα, Λάρισας – Βόλου και Φαρσάλων – Καλαμπάκας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο περιφερειάρχης έθεσε επίσης το θέμα των μόνιμων αποκαταστάσεων στα υδατορέματα της Θεσσαλίας, για τα  οποία η Περιφέρεια έχει ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση περισσότερα από 530 εκατ. ευρώ για τα οποία ωστόσο ο κ. Ταχιάος δήλωσε «αναρμοδιότητα» παραπέμποντας τη συζήτηση στη συνάντηση της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρωθυπουργό.

Taxiaxos Kouretas sinantis apokatastasi Thessalias 1
Total
0
Shares
Previous Article
Μηνιαίος απολογισμός Ιανουαρίου 2024 στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης - Άρση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 - Σχηματισμός δικογραφίας για διακίνηση-παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών Κανονικά η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μουζακίου Καρδίτσας

Μηνιαίος απολογισμός Φεβρουαρίου 2024 στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης

Next Article
Συνελήφθησαν άμεσα δύο άτομα για κλοπή αντικειμένων από ταφικά μνημεία κοιμητηρίου σε περιοχή της Καρδίτσας Συνελήφθη ημεδαπός στην Καρδίτσα για κλοπή αυτοκινήτου - Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα κλοπής από σούπερ μάρκετ της Λάρισας  - Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου για εμπορία ανθρώπων - Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών από οικίες στο Βόλο - Τρίκαλα: Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Δραστηριότητα Φεβρουαρίου 2024 των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας

Related Posts