Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Τέχνη σε δύο τροχούς” από μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας

"Τέχνη σε δύο τροχούς" από μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας

“Τέχνη σε δύο τροχούς” από μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας

Το Πρόγραμμα ¨Σχολεία εν Δράσει¨ του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Καρδίτσας και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ με Υπεύθυνο Καθηγητή τον κο Ιωάννη Παπαϊωάννου συμμετείχαν στη δράση για το ποδήλατο, που οργάνωσε και υλοποίησε ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την ΜΚΟ Cities For Cycling υπό την αιγίδα του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το πρωί της Τρίτης 8 Ιουνίου στην πλατεία Πλαστήρα. Η δράση «Πόλη με ποδήλατο, Όμορφη πόλη» πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου που τιμήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

scholeia en drasi karditsa 2

Ο κύριος Παπαϊωάννου και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χρήστος Σβερώνης και Παναγιώτης Τσιμπίδας δημιούργησαν τη δράση ‘Τέχνη σε δύο τροχούς’, στην οποία οι παρευρισκόμενοι καλούνταν να δημιουργήσουν με φελιζόλ cut out αντίγραφο του ‘Ουράνιου Ποδηλάτη’ με ειδικό μηχάνημα – ιδιοκατασκευή που κατασκεύασαν για αυτό το σκοπό στο εργαστήριο. Το έργο του αείμνηστου διακεκριμένου Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη Παντελή Σαμπαλιώτη είναι το σήμα του Δήμου Καρδίτσας και σηματοδοτεί και με εικαστικό τρόπο την άρρηκτη σχέση της Καρδίτσας με το ποδήλατο.

Παράλληλα, στο χώρο της εκδήλωσης στήθηκε το έργο: Ο Ποδηλάτης. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του έργου έγινε από το μηδέν και δεν χρησιμοποιήθηκαν έτοιμα κομμάτια από το εμπόριο. Για το σχεδιασμό χρησιμοποιήθηκε το AutoCad 2018 και για το υλικό χρησιμοποιήθηκε χάλυβας. Τα κομμάτια κόπηκαν σε CNC Plasma, καθαρίστηκαν με γυαλόχαρτο και βάφτηκαν με ηλεκτροστατική βαφή. Για τη σύνδεσή τους χρησιμοποιήθηκαν ντίζα και παξιμάδια Μ12. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ως ΄Σχολεία εν Δράσει΄ την κυρία Φούλα Καραγκούνη για την συνδρομή της στην κατασκευή του έργου και την κυρία Ναταλία Τζέλλου για το συντονισμό της δράσης μας.

scholeia en drasi karditsa 1

Στην εκδήλωση πήραν μέρος τα παιδιά του 5ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας με δυο τμήματα της 3ης τάξης, καθώς και συμπολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία, ενώ παρευρέθηκαν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής οι αντιδήμαρχοι κ. Αριστ. Σπάνιας, Σωτ. Αντωνίου και Ηλίας Σχορετσανίτης.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης!

"Τέχνη σε δύο τροχούς" από μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας
Total
0
Shares
Previous Article
Ασημίνα Σκόνδρα

Ασ. Σκόνδρα: Η Υγεία είναι πολύτιμο αγαθό και όχι πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης 

Next Article
Φωκιανός Καρδίτσας: Εξαιρετική παρουσία, ελπιδοφόρα μηνύματα στο Διασυλλογικό Κ16

Φωκιανός Καρδίτσας: Εξαιρετική παρουσία, ελπιδοφόρα μηνύματα στο Διασυλλογικό Κ16