Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τάσος Τσιαπλές: Θυρόφραγμα Γυρτώνης μνημείο διαχρονικής κυβερνητικής εγκατάλειψης

Τάσος Τσιαπλές: Να αποσυρθεί η άθλια ρύθμιση της κυβέρνησης για εργασία έως τα 74 έτη Τάσος Τσιαπλές: Να αποσυρθεί η αντισυνδικαλιστική ρύθμιση της κυβέρνησης για τις απεργίες σε Περιφέρειες και Δήμους - Η αντισεισμική θωράκιση επιτακτική ανάγκη - Τάσος Τσιαπλές: Άμεσες λύσεις στα προβλήματα της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης στη Θεσσαλία - Το νέο ΕΣΠΑ και το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης» είναι κλεμμένα χρήματα του εργαζόμενου λαού που προορίζονται για τους καπιταλιστές - Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ - Ενεργειακές κοινότητες, όχημα ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της ενέργειας

Τάσος Τσιαπλές: Θυρόφραγμα Γυρτώνης μνημείο διαχρονικής κυβερνητικής εγκατάλειψης

Τάσος Τσιαπλές, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

Θυρόφραγμα Γυρτώνης μνημείο διαχρονικής κυβερνητικής εγκατάλειψης

Από το 2013 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του θυροφράγματος Γυρτώνης στον Πηνειό, ενός πολλαπλά χρήσιμου έργου, που κόστισε σχεδόν 40 εκ. ευρώ και πληρώθηκε από τις τσέπες του λαού, παραμένει εγκαταλειμμένο με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, αλλά και την έλλειψη ουσιαστικής παρέμβασης της περιφέρειας.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένας μόνιμος διαχειριστής του έργου. Για λίγους μήνες λειτούργησε με ευθύνη του ΤΟΕΒ Πηνειού, για την αρδευτική περίοδο, ο οποίος δηλώνει οικονομική αδυναμία για την λειτουργία του σε μόνιμη βάση, δίχως την επιχορήγηση από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης, πάνω από 6 μήνες τώρα, το θυρόφραγμα παραμένει αφύλακτο, γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους για την ασφάλεια του ίδιου του έργου, των διερχόμενων και των καλλιεργειών.

Κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, παρ’ όλες τις εκκλήσεις του ΤΟΕΒ Πηνειού και των αγροτών, μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει λύση στο πρόβλημα και σε λίγο αρχίζει η νέα αρδευτική περίοδος.

Ολοι αυτοί που κυβέρνησαν τη χώρα και διοίκησαν την περιφέρεια και ζητούν ξανά την ψήφο του λαού, οφείλουν να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που δεν έλυσαν, χωρίς ΣΔΙΤ και ιδιώτες, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις των αγροτών.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Συνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 - Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - Επιμελητήριο Καρδίτσας: Ημερίδα για την δημόσια εκτέλεση μουσικής από τις επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης - Συνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 - Επιμελητήριο Καρδίτσας: Άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του Ν. Καρδίτσας που επλήγησαν από τον «ΝΤΑΝΙΕΛ» - Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από πλημμύρες - Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στην 87η Δ.Ε.Θ. - Τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας - Επαναληπτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας - Ειδική εκδήλωση με θέμα την Πάταξη της Παραοικονομίας και του Παρεμπορίου και την προστασία των στεγασμένων επιχειρήσεων - Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας - Συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Επιμελητήριο Καρδίτσας: Συλλυπητήριο μήνυμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Επόμενο άρθρο
Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας τιμά την δημοσιογράφο Νίτσα Κολιού

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας τιμά την δημοσιογράφο Νίτσα Κολιού