Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ταρτάν στίβου «αποκτά» το Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων

skarlos ipografi tartan

Ταρτάν στίβου «αποκτά» το Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων

Ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση των αθλητικών παροχών του Δήμου Σοφάδων προς τους αθλούμενους, μπήκε στην τελική φάση υλοποίησης. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αθλητικό Στάδιο της έδρας του Δήμου και αφορούν στον εκσυγχρονισμό του με κατασκευή συνθετικού τάπητα  (ταρτάν) στίβου και κατασκευή εγκαταστάσεων άλματος εις μήκος και άλματος εις τριπλούν.

Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου  υπογράφηκε την Τετάρτη 17/3 στο Δημαρχείο, μεταξύ του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου  και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας με μέση έκπτωση 43,62%   και το συνολικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 326.997,32 €

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν στην επίστρωση της επιφάνειας του στίβου 6 διαδρομών με συνθετικό τάπητα (ταρτάν). Κάτω από την τελική στρώση του ταρτάν θα έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης.

Η κύρια ευθεία του στίβου θα επεκταθεί πέραν των ημικυκλίων ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή των αγωνισμάτων δρόμου των 100μ και των 110 μ μετ’ εμποδίων.

 Η απορροή των ομβρίων από το συνθετικό τάπητα του στίβου θα γίνεται μέσω του υπάρχοντος καναλιού απορροής ομβρίων υδάτων.

Επίσης θα κατασκευαστούν δύο σκάμματα εις μήκος και εις τριπλούν με τις αντίστοιχες βαλβίδες άλματος.

Προβλέπεται επίσης η αλλαγή του κατεστραμμένου χωροδικτυώματος περιμετρικά του στίβου και η εγκατάσταση χλοοτάπητα στα γωνιακά εναπομείναντα τρίγωνα εσωτερικά της περίφραξης.

Η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών, καθορίζονται σε οκτώ μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα καταστήσουν το Στάδιο Σοφάδων πιο λειτουργικό και χρηστικό για τους αθλητές και τους δημότες.

Σε δήλωσή του στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κοντοβάς σημείωσε:

«Υπογράφηκε η σύμβαση ενός σημαντικού έργου για την καθημερινότητα των κατοίκων, το οποίο αποτελούσε διακαή πόθο όλων μας. Η τοποθέτηση Ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων θα ωφελήσει εκατοντάδες αθλούμενους στο περπάτημα ή το τρέξιμο, ερασιτέχνες ασκούμενους, δρομείς του αγωνιστικού αθλητισμού,  υποψήφιους σε σχολές και γενικότερα όσους επιλέγουν να αθληθούν για τη σωματική και ψυχική τους ωφέλεια.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε, με έμπνευση και όραμα, ακούγοντας προσεκτικά τη γνώμη των δημοτών και της κοινωνίας, ώστε να έχουμε πάντα θετικά αποτελέσματα.»




Total
0
Shares
Previous Article
«Ψηφιακή μέριμνα»: χρήσιμες πληροφορίες για τα voucher

«Ψηφιακή μέριμνα»: χρήσιμες πληροφορίες για τα voucher

Next Article
Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους

Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους

Related Posts

lampadidromia larisa dimarxos 1
Διαβάστε περισσότερα

Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα: Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος

Τελετή υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας στη Λάρισα: Μεταξύ των λαμπαδηδρόμων ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Θανάσης Μαμάκος – Δόθηκαν οι στολές…