Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Τα τσιπουράδικα του Βόλου» είναι το νέο τουριστικό έντυπο του Δήμου Βόλου για την προώθηση της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας

slide TSIPOYRADIKA BOLOU

«Τα τσιπουράδικα του Βόλου» είναι το νέο τουριστικό έντυπο του Δήμου Βόλου για την προώθηση της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας

Ένα νέο θεματικό έντυπο γαστρονομίας με τίτλο «Τα τσιπουράδικα του Βόλου» δημιούργησε ο Δήμος Βόλου με στόχο την προβολή της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας του προορισμού Βόλος-Πήλιο.

Το τσιπουράδικο του Βόλου έχει διαμορφώσει ένα μοναδικό είδος εστίασης, που ακολουθείται από ισχυρή φήμη στο σύνολο των αγορών εσωτερικού και εξωτερικού.

Ο Βόλος, συνδυάζοντας όλη τη γοητεία της θάλασσας με τη μυστηριακή ομορφιά του βουνού των Κενταύρων, διαθέτει, ως μέρος της μοναδικής του γαστρονομίας, εκατοντάδες τσιπουράδικα που σερβίρουν παραδοσιακό τσίπουρο και ξεχωριστούς θαλασσινού μεζέδες. Τα τσιπουράδικα του Βόλου, μια αγαπημένη συνήθεια για τους ντόπιους, αλλά και μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες, είναι μια ιεροτελεστία που έγινε θεσμός κι αποτελεί μέρος της ζωντανής παράδοσης της πόλης από αρχές του 20ου αιώνα έως και σήμερα.

Το νέο τρίπτυχο έντυπο με τίτλο «Τα τσιπουράδικα του Βόλου» παρουσιάζει βασικά στοιχεία της ιστορίας, εξοικειώνει κάθε επισκέπτη με την τελετουργία, τα υλικά, τα είδη του τσίπουρου, τους μεζέδες και όλα τα μυστικά που πρέπει να ξέρει κάποιος και φιλοδοξεί να γνωρίσει στους τουρίστες της περιοχής την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα και να είναι ακόμη ένα εργαλείο στην προσπάθεια προβολής του προορισμού.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού Τοκαλή, «το νέο τουριστικό έντυπο «Τα τσιπουράδικα του Βόλου» αγκαλιάζει μια πολύ όμορφη γαστρονομική καθημερινότητα της πόλης μας που έρχεται από πολύ παλιά και ταυτόχρονα προσκαλεί τον επισκέπτη να συμμετέχει σε μια ιεροτελεστία γευσιγνωσίας και ζεστής επικοινωνίας, να νιώσει ντόπιος και να απολαύσει τη μοναδική εμπειρία που το αυθεντικό τσιπουράδικο μπορεί να του προσφέρει».

Το νέο έντυπο σε πρώτη φάση εκδόθηκε στην ελληνική γλώσσα και είναι διαθέσιμο στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου (Σέκερη 1, τηλ. 2421030930), ενώ αναμένεται η ξενόγλωσση έκδοσή του.

TSIPOYRADIKA BOLOU
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2023 στο Δήμο Πύλης

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Το πρόγραμμα του εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης

Επόμενο άρθρο
Συνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 - Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - Επιμελητήριο Καρδίτσας: Ημερίδα για την δημόσια εκτέλεση μουσικής από τις επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης - Συνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 - Επιμελητήριο Καρδίτσας: Άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του Ν. Καρδίτσας που επλήγησαν από τον «ΝΤΑΝΙΕΛ» - Ενημέρωση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από πλημμύρες - Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στην 87η Δ.Ε.Θ. - Τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας - Επαναληπτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας - Ειδική εκδήλωση με θέμα την Πάταξη της Παραοικονομίας και του Παρεμπορίου και την προστασία των στεγασμένων επιχειρήσεων - Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας - Συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00