Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης και οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας, Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Παπαστάθη, εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Δράσης

Καρδίτσα 5/4/2016

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι

Σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης και τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  1. Διαθέσεις – προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες σε λειτουργικά κενά Δ.Ε. Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2015-2016.

Όλες οι τοποθετήσεις είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: (http://dide.kar.sch.gr/site/?q=articles/684 – Πράξη 10η).

  • Λειτουργικό κενό ειδικότητας ΠΕ03 – Μαθηματικών σε λύκειο της πόλης καλύφθηκε από 3 εκπαιδευτικούς.
  • Εξετάστηκε ένσταση συναδέλφου ΠΕ01 – Θεολόγων, που ζητούσε να επανεξεταστεί η μετακίνησή του για γραμματειακή υποστήριξη. Η ένσταση έγινε ομόφωνα δεκτή.
  • Εξετάστηκε ένσταση συναδέλφισσας ΠΕ06 – Αγγλικής, η οποία ζητούσε να επανεξεταστεί η μία εκ των δύο ωρών της μετακίνησής της για διδακτικό ωράριο, λόγω προγράμματος πολιτιστικών δραστηριοτήτων, το οποίο εκπονεί. Τάχθηκα υπέρ της συναδέλφισσας και ζήτησα από το συμβούλιο να επανεξετάσει και να δικαιώσει όλες τις αντίστοιχες με την ένσταση περιπτώσεις. Η ένσταση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.
  1. Γνωμοδότηση για τη συνάφεια μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών εκπαιδευτικών. Εξετάστηκαν δύο (2) αιτήσεις εκπαιδευτικών. Η γνωμοδότηση για τη συνάφεια ήταν ομόφωνη.
  2. Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Εξετάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις συναδέλφων αναπληρωτών. Η αναγνώριση προϋπηρεσίας είναι απαραίτητη για τη μισθολογική κατάταξη.
  3. Αναγνώριση προϋπηρεσίας μονίμων εκπαιδευτικών. Εξετάστηκαν πέντε (5) αιτήσεις συναδέλφων. Οι τρεις περιπτώσεις αφορούσαν σε διαφοροποιήσεις μεταξύ της πραγματικής προϋπηρεσίας και αυτής που αποτυπώθηκε στα ατομικά δελτία μισθολογικής κατάταξης. Οι άλλες δύο αφορούσαν περιπτώσεις του ν. 4353/2016, άρθρο 11, Χρόνος και τρόπος μισθολογικής εξέλιξης «[…] είναι δυνατή η αναγνώριση προϋπηρεσίας (ανεξαρτήτως του τυπικού προσόντος με το οποίο διανύθηκε) που έχει προσφερθεί σε φορείς (Δημόσιο, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ κεφ. Α’ του ν. 3429/2005) των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σχέση εξαρτημένης εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου […]». Καλούμε τους συναδέλφους που εμπίπτουν στην ανωτέρω περίπτωση να αιτηθούν στο ΠΥΣΔΕ την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.
  4. Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε συνταξιούχο εκπαιδευτικό. Αίτηση συνταξιούχου εκπαιδευτικού για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου δεν εξετάστηκε, διότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του συμβουλίου.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι: οι τοποθετήσεις για διοικητική υπηρεσία, πολιτιστικές-καλλιτεχνικές-αθλητικές δραστηριότητες και γλωσσομάθεια γίνονται με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας. Οποιαδήποτε, όμως, στιγμή προκύψουν διδακτικές ανάγκες, αυτές προηγούνται έναντι της διοικητικής κάλυψης ωραρίου.

Για τις/τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ζητάμε να δίνεται η δυνατότητα άσκησης αποκλειστικά διοικητικού έργου σε σχολικές μονάδες ή/και σε άλλες δομές της εκπαίδευσης, με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας τους. Ζητάμε την άμεση συμπλήρωση και επικαιροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να συμπεριληφθούν πολλές άλλες σοβαρές ασθένειες που εντάσσουν τους εκπαιδευτικούς σε ειδικές κατηγορίες μετάθεσης, και την μείωση ωραρίου λόγω προβλημάτων υγείας και σε εκπαιδευτικούς, όπως ισχύει και για τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους. Τα παραπάνω αποτελούν και θέσεις-ανακοινώσεις της ΟΛΜΕ προς το Υπουργείο Παιδείας.

Οφείλουμε, τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι στην αρχή της συνεδρίασης καταθέσαμε κείμενο καταγγελίας που αφορούσε τον αιρετό της ΔΑΚΕ, ο οποίος σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας εξέθεσε δημοσίως προσωπικά ιατρικά δεδομένα συναδέλφων, αποκρύπτοντας σκόπιμα σημαντικές πληροφορίες, ενώ ταυτόχρονα κατασκεύαζε «ειδήσεις». Σκοπός του ήταν να δημιουργήσει άσχημες εντυπώσεις για συγκεκριμένους συναδέλφους και για τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ σε ευαίσθητα ιατρικά θέματα, με τελικό στόχο  να παραπλανήσει το ΔΣ της ΕΛΜΕ, τη συνεδρίαση του οποίου παρακολουθούσαν κι άλλοι συνάδελφοι εκτός ΔΣ.

Τέτοιου είδους πρακτικές είναι κατακριτέες και απαράδεκτες. Ο αιρετός της ΔΑΚΕ μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά το πώς εκείνος αντιλαμβάνεται τη «διαφάνεια».

Όλα τα ενημερωτικά της Εκπαιδευτικής Δράσης (Α/θμιας και Β/θμιας) μπορείτε να τα αναζητήσετε στο: http://ekpaideutikidrasi.wix.com/index

Γεωργία Αμπατζή
Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ
Τηλ: 6986646158
ηλ.δ/νση: (geoampatzi@sch.gr)
Χρήστος Παπαστάθης
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ
Τηλ: 6936745107
ηλ.δ/νση: (chrisnpapas@gmail.com)

Εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Δράσης




Total
0
Shares
Previous Article

ΕΠΑΜ: Κόλαφος για την κυβέρνηση και τους Δανειστές, η έκθεση του ειδικού εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ

Next Article

Σε εξέλιξη το Πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και Μετατροπή Αμπελουργικών Εκτάσεων 2016-17»

Related Posts

theologis stefanos karditsa
Διαβάστε περισσότερα

Απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας κ. Στεφ. Θεολόγη σε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας περί θεματικών πάρκων

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη απάντηση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας