Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τα προβλήματα της ακρίβειας συζήτησε με πολίτες αντιπροσωπεία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου

Syriza Mouzakiou agora Mouzakiou

Τα προβλήματα της ακρίβειας συζήτησε με πολίτες αντιπροσωπεία της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου

Στην αγορά και στα καταστήματα του Μουζακίου περιόδευσε χθες Σάββατο, 3-9-2022, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, απαρτιζόμενο από μέλη της ΟΜ Μουζακίου και του κόμματος.

Οι περιοδεύοντες συνομίλησαν με πολίτες, καταστηματάρχες αλλά και μικροπωλητές, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα και την αγωνία τους για επιβίωση τόσο των ίδιων όσο και των επιχειρήσεών τους, που βάλλονται από τις ισχυρές πιέσεις του πληθωρισμού και της ακρίβειας, που στην Ελλάδα είχε φανεί πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία,  αλλά και τον εφιάλτη της ενεργειακής κρίσης.

Διάχυτη σε όλους η εντύπωση πως Κοινωνία και Οικονομία ασφυκτιούν κάτω από την πολιτική και τις επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που, χάριν των συμφερόντων των καρτέλ, επιμένει να αφήνει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια και τις τιμές των καυσίμων σε ιστορικό υψηλό, παρά τη διεθνώς παρατηρούμενη αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου, αδιαφορώντας για τον πληθωρισμό, που στη χώρα μας έχει εδραιωθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, σημαντικά υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, και επιτρέποντας τη λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών, που με το ζόρι αρκεί για τις πρώτες είκοσι μέρες του μήνα.

Syriza Mouzakiou agora Mouzakiou 1

Η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στις τιμές του ρεύματος και της βενζίνης την ίδια στιγμή που είναι στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης στις αμοιβές (είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που ο βασικός μισθός είναι κάτω από τα επίπεδα του 2010), με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να πληρώνουν την εμμονή του κ. Μητσοτάκη στην εξυπηρέτηση των καρτέλ, φέροντας ο ίδιος ακέραια την ευθύνη για το ακραίο επίπεδο ακρίβειας και τη μη προστασία της κοινωνίας και οδηγώντας Κοινωνία και Οικονομία σε αχαρτογράφητα νερά στην ενέργεια, με σίγουρη ακρίβεια για τους καταναλωτές και σίγουρα υπερκέρδη για το καρτέλ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Αφού, λοιπόν, δεν πάει άλλο, ας πάει αλλιώς, επισημάνθηκε από τους περιοδεύοντες, που τόνισαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για μέτρα ρεαλιστικά και άμεσα εφαρμόσιμα, όπως :

  • μείωση ΕΦΚ σε καύσιμα (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει εδώ και πολύ καρό το πράσινο φως),
  • πλαφόν στα τιμολόγια ενέργειας και έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών,
  • επαναφορά του «Δ-δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ»
  • μείωση ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής,
  • αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ,
  • ρύθμιση με διαγραφή σημαντικού μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε με την πανδημία.

Είναι ζήτημα επιλογών και όχι δυνατοτήτων. Αντί να μειώσουν το ΦΠΑ στο ψωμί και στο γάλα, μείωσαν τη φορολογία στα μερίσματα, στη συγκέντρωση κεφαλαίου και στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ήρθε η ώρα τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαδεχθεί μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα λάβει άμεσα μέτρα για την ανακούφιση και προστασία της σκληρά δοκιμαζόμενης κοινωνίας μας.

Για  την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μουζακίου

Άρης Γκαγκάς

syriza logo 800x500 1




Total
0
Shares
Previous Article
Επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες σήμερα Δευτέρα έως τις μεσημβρινές ώρες αύριο Τρίτη - Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα Τετάρτη από τις βραδινές ώρες έως και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης - ΕΜΥ: Αλλάζει ο καιρός το επόμενο διήμερο - Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Συντονιστικό κέντρο για την κακοκαιρία DANIEL στην ΠΕ Καρδίτσας - Τηλέφωνα επικοινωνίας - Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από σήμερα Τρίτη ως και την Πέμπτη - Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού

Περιφέρεια Θεσσαλίας- Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Next Article
ktel leoforia

ΚΤΕΛ: Έκπτωση στα εισιτήρια για τους εκπαιδευτικούς

Related Posts