Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τα πρώτα δέκα χρόνια αγάπης για τη Θεσσαλία … κυκλοφορούν

Vivliopagkosmiathessalon1

 

Το βιβλίο για τα δέκα χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών είναι γεγονός

Συμπληρώθηκαν αισίως δέκα χρόνια ζωής της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ». Στη χρονική αυτή περίοδο η Συνομοσπονδία έχοντας πάντα στο πλευρό της τις Ομοσπονδίες και Συλλόγους-μέλη που την αποτελούν, διέγραψε μια αξιόλογη πορεία συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη του κοινού στόχου ανάδειξης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε διεθνές επίπεδο.

Στόχος του εκδοθέντος βιβλίου είναι η αποτύπωση και η προβολή του έργου και των δράσεων της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, των Ομοσπονδιών και Συλλόγων-μελών της που την αποτελούν. Τα περιεχόμενα του βιβλίου αυτού αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο και ζωτική συνιστώσα για τη νέα γενιά, η οποία με τη σειρά της θα αναλάβει τα ηνία της διαιώνισης των θεσσαλικών παραδόσεων και αξιών. Με αυτό τον τρόπο επισφραγίζεται η ανεξίτηλη συνέχεια καθώς επίσης και η αναζωπύρωση της θεσσαλικής φλόγας σε βάθος ετών.

Ο τίτλος του βιβλίου «Η αγάπη μας για την Θεσσαλία» δεν είναι τυχαίος, αλλά βασίζεται στο γεγονός πως η Συνομοσπονδία μας  έμαθε να πιστεύει στα όνειρα επενδύοντας στην αγάπη για τη Θεσσαλία και να στέκεται στο ύψος των προσδοκιών όλων μας. Υπό αυτό το πρίσμα  κλείνει η πρώτη φάση της ιστορίας της Συνομοσπονδίας μας,  η οποία κατάφερε επάξια να κερδίσει τη θέση και την αναγνώριση στο παγκόσμιο πολιτιστικό και λαογραφικό βάθρο. Τα δέκα συνέδρια και ανταμώματα Θεσσαλών που διοργανώθηκαν ήταν το αποκορύφωμα του έργου της σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα.

Το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας οραματίζεται για τα επόμενα χρόνια νέες δράσεις πολιτιστικού και όχι μόνο περιεχομένου, έχοντας πάντα ως κίνητρο το πάθος, το μεράκι και την αγάπη για την πατρίδα μας τη Θεσσαλία. Το βιβλίο απευθύνεται σ’ όλους τους Θεσσαλούς και κυρίως στους Θεσσαλικούς Συλλόγους σε όλες τις ηπείρους όπου ζουν και δρουν ομογενείς Θεσσαλοί και  στους συμπατριώτες μας στη Θεσσαλία, συμβάλλοντας στην περεταίρω σύσφιξη των σχέσεων και την προαγωγή δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των ομογενών και των γηγενών κατοίκων της περιοχής μας, που είναι έγνοια και ζητούμενο όλων μας. Βεβαίως, το βιβλίο απευθύνεται και στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστώσουν τη σταθερή και ανοδική πορεία της Συνομοσπονδίας μας και τον ρόλο των αποδήμων στη δημιουργία της Θεσσαλίας του μέλλοντος.

Το βιβλίο διατίθεται σε έντυπη μορφή και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να το προμηθευτεί μέσω της ιστοσελίδας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών www.asklipios.online.

Vivliopagkosmiathessalon

Vivliopagkosmiathessalongkikaspagkosmiathessalon




Total
0
Shares
Previous Article
kopipitasastynomiamouzakiou

Έκοψαν την πίτα τους οι αστυνομικοί του ΑΤ Μουζακίου

Next Article

Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε νόμος του κράτους. Γιατί είναι επωφελής για τη χώρα;