Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τα πρώτα χρήματα του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για τη στήριξη παιδιών αδυνάμων οικογενειών

Πάνω από 5.200 ωφελούμενοι γονείς θα ενταχθούν στις Δομές

• Τα πρώτα χρήματα του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για τη στήριξη παιδιών αδυνάμων οικογενειών
• Κώστας Αγοραστός: «Υποχρέωση και εθνικό καθήκον η στροφή σε μία αυτοδιοικητική πολιτική με έντονα κοινωνικό πρόσωπο»

Πάνω από 5.200 ωφελούμενοι γονείς (μητέρες ή πατέρες με επιμέλεια τέκνου) θα ενταχθούν στις Δομές που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 στη Θεσσαλία για τη σχολική χρονιά 2015-2016. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 7,5% σε σχέση με πέρυσι καθώς οι ωφελούμενοι ανήλθαν στους 4.836 αντίστοιχα.

Τα τέκνα αυτών που θα φιλοξενηθούν σε Δομές Βρεφονηπιακών Σταθμών, Παιδικών Σταθμών, Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης αλλά και Βρεφονηπιακών και Κέντρων Δημιουργικής για παιδιά ΑμΕΑ, είναι 6.626 σε αριθμό για τη Θεσσαλία. Ο αριθμός σε σχέση με της χρονιάς 2014-2015 είναι αυξημένος κατά 10%.

Για τους ωφελούμενους των δράσεων αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, η χρηματοδότηση γίνεται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με ποσό έως 6,9 εκ. ευρώ περίπου. Εξ’ αυτών, οι 366.000 ευρώ θα διατεθούν για ολοκληρωμένη φροντίδα Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία. και Βρεφονηπιακούς ολοκληρωμένης φροντίδας.

Οι παραπάνω δράσεις αποτελούν τμήμα του νέου ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, το οποίο ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει να υλοποιεί, παράλληλα με την ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2007-2013. Αποτέλεσαν ουσιαστικά το αποτέλεσμα των πρώτων προσκλήσεων της νέας προγραμματικής περιόδου, καταδεικνύοντας έμπρακτα την έμφαση και την αποφασιστικότητα που δείχνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και τη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «η έναρξη υλοποίησης της νέας προγραμματικής περιόδου στη Θεσσαλία σηματοδοτήθηκε από μία σειρά προσκλήσεων μέσα στο περασμένο καλοκαίρι οι οποίες στοχεύουν στην άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που προκάλεσε η κρίση, σε μία κοινωνία η οποία έχει υποστεί ζημιά. Έτσι, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας «έτρεξαν» άμεσα τα σχετικά προγράμματα ύψους 6,9 εκ. ευρώ για φέτος, τα οποία αφορούν στη φιλοξενία 6.500 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και τη στήριξη παιδιών με αναπηρία.

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η στροφή σε μία αυτοδιοικητική πολιτική με έντονα κοινωνικό πρόσωπο αποτελεί όχι μόνον υποχρέωση αλλά και εθνικό καθήκον απέναντι σε συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Έτσι, μέσα από αυτές τις πρώτες δράσεις του νέου ΕΣΠΑ 2015-2020, θα ευεργετηθούν χιλιάδες μικρά παιδιά, μαθητές και άτομα με αναπηρία, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στο νευραλγικό τομέα της πρόνοιας αλλά παράλληλα δίνοντας – και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό – δουλειά και θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που τόσο το έχουν ανάγκη αυτή τη δύσκολη συγκυρία».




Total
0
Shares
Previous Article

Τρίκαλα: Τα παιδιά ζωγράφισαν (για) την πόλη σήμερα το πρωί

Next Article

Διανεμήθηκαν 6,5 τόνοι ροδάκινα σε άπορους και σχολεία του Δήμου Καρδίτσας