Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τα πολλά πρόσωπα του Ιανού και οι αγρότες της Καρδίτσας

syriza logo new

Τα πολλά πρόσωπα του Ιανού και οι αγρότες της Καρδίτσας 

Οι υποσχέσεις, οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες της σημερινής κυβέρνησης δημιούργησαν προσδοκίες οι οποίες τελικά διαψεύτηκαν. Η σύγχυση, η αγωνία και η αβεβαιότητα κυριαρχούν σε μεγάλη μερίδα των αγροτών του νομού μας .

Το Σεπτέμβριο του 2020, λίγες ημέρες μετά την καταστροφική  πλημμύρα, σε επίσκεψή του στην Καρδίτσα, ο Πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι με διαδικασίες εξπρές, θα αποζημιωθούν οι πληγέντες του νομού επαγγελματίες, τα νοικοκυριά και οι αγρότες. Τις επόμενες μέρες κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαβεβαίωναν ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αποζημιωθεί  όλοι οι αγρότες.

Στη συνέχεια επικράτησε χάος, με προκαταβολές σε παραγωγούς που είχαν υποστεί σημαντική ζημιά, όχι όμως ολοκληρωτική, και ταυτόχρονα αποκλεισμό παραγωγών οι οποίοι είχαν χάσει ολοσχερώς την παραγωγή τους. Ακόμη, δεν έχουν αποκατασταθεί οι αδικίες και επιπλέον, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Βορίδης, μετατατέθηκε ο χρόνος εξόφλησης των αποζημιώσεων από το τέλους Ιανουαρίου στο Φεβρουαρίου του 2021. Έτσι βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο κάποιοι αγρότες να έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ με βάση την εκτίμηση ζημιάς, άλλοι να περιμένουν την δεύτερη δόση και ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ενώ έχουν πληγεί ολοσχερώς, αφού ο δορυφόρος «δεν τους είδε».

Η κατάσταση αυτή είναι που οδήγησε τους αγρότες της Καρδίτσας να βγουν με τα τρακτέρ στις πλατείες. Όπως φαίνεται θα περάσουν τις γιορτές κλεισμένοι στα σπίτια τους όχι μόνο λόγω κορονοιού αλλά και λόγω απόλυτης φτώχιας.

Άλλη μια επιτυχία της κυβέρνησης των αρίστων!!!!

Για το αγροτικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

ΘΩΜΑΣ ΚΑΛΙΑΣ – ΑΓΡΟΤΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article
«Έπιασε δουλειά» η ειδική αστυνομική δύναμη στο Δήμο Σοφάδων

Τρίκαλα: Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή και επικίνδυνη οδήγηση

Next Article
nousios kostis

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου για την Πρωτοχρονιά