Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τα ορεινά Ρόγκια Βραγκιανών προσμένουν με χαρά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κκ Τιμόθεο

Στον Ι.Ν Αγίων Αποστόλων 30-6-2020

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  κκ Τιμόθεος, δείχνει έμπρακτα την αμέριστη αγάπη στους ορεινούς κατοίκους της Ενορίας Ρογκίων Βραγκιανών και για πολλοστή φορά επισκέπτεται την… ‘παραμεθόριο’ Ενορία – τη μοναδική σε όλη τη Μητρόπολη και Περιφέρεια Θεσσαλίας , χ ω ρ ί ς  εκατοστό ασφάλτου / όλοι οι δρόμοι της , κεντρικός που συνδέει τα Θεσσαλικά Άγραφα με τα Ευρυτανικά ( Βραγκιανα Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας Θεσσαλιας με Κέδρα Αγράφων Απεραντίων Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας – μόλις 6 χλμ και συνοικιακοί , ο λ ο ι …. χωματόδρομοι…..

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το γραφείο της Ιεράς Μητροπόλεως ,το πρωί της 30-6-2020 ο κκ Τιμόθεος θα χοροστατήσει στον Όρθρο και Θεία Λειτουργία ,συνεορτάζοντας με τους ενορίτες Ρογγιώτες και τον τοπικό εφημέριο, τη  Σύναξη των Αγίων Αποστόλων.

– Την ημέρα εκείνη , συμπληρώνονται έξι(6) έτη από τη χειροτονία του Σεπτού Ποιμενάρχη μας ως Επίσκοπος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κκ Ιερώνυμο ,στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.

Με την ευλογία του Υψίστου και τύχη αγαθή ,η Καρδίτσα ,η Θεσσαλιώτιδα απέκτησε έναν φωτισμένο Ιεράρχη , σεμνό ,εργατικότατο και φιλάνθρωπο.

Η Ορεινη Πατρίδα μας έναν πνευματικό αδελφό και συμπαραστάτη !

* Γνωρίζουμε ότι πέραν των εκκλησιαστικών και πνευματικών ,ο Μητροπολίτης συμβάλλει στην προώθηση δικαίων τοπικών αιτημάτων προς τους εκάστοτε κυβερνώντες και τοπικές ηγεσίες, στηρίζει αδύναμους συνανθρώπους.

* Προ καιρού σε κοινό δείπνο ,τον παρακαλέσαμε να παρέμβει ,κατά το δυνατόν,στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στον Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη Καρδιτσας για τη χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου πνοής για τους κατοίκους ,τους μαθητές – που ταλαιπωρούνται αφάνταστα στη μετακίνηση τους από Ρόγκια στα σχολεία Ραπτόπουλου Ευρυτανίας,τους κτηνοτρόφους, της Ασφαλτόστρωσης του  Διανομαρχιακού δρόμου μόλις 6 χλμ έως Φελίκι όρια Ευρυτανίας.

* Για τον επίσης , Διαπεριφερειακό άξονα Αργύρι – όρια Αιτωλοακαρνανίας (5 Χλμ).

– Επ ευκαιρία της νέας περιοδείας του Σεβασμιωτάτου στα ορεινά Βραγκιανά , καλούμε την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλιας:

1. Να φροντίσει επιμελώς για τον καθαρισμό του κεντρικού δρόμου από Τύμπανο έως Συκιά ( όρια με ν.Αρτας) και Βραγκιανά-ωστε με ασφάλεια μετακινηθεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και οι ετεροδημότες ενορίτες.

2. Να παρευρεθεί εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας – φυσικά θα ήταν μεγάλη χαρά αν ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός , μπορούσε να παραστεί- κάτι που αποτελεί και ευχή του ιερέα Ενορίας Ρογκίων αιδεσιμότατου Γ.Ι.Χαντζή.

Η ίδια Πρόσκληση , απευθύνεται και στον Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη Καρδιτσας Κώστα Νούσιο και όλους τους  περιφερ.συμβούλους  νομού μας.

Εκκρεμεί επίσκεψη….επί πολλά χρόνια…… Περιφερειακών αρχόντων!

– Στην ταπεινή και απόμακρη , αλλά με όμορφο φυσικό δασικό περιβάλλον και αγνούς ανθρώπους, Ενορία των Ρογκίων Βραγκιανών ( 104 χλμ από πόλη Καρδίτσας και 169 χλμ από Λάρισα) , χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος θα συνεορτάσουμε και θα ακούσουμε τα Λόγια του Ιησού:

” Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη , βαπτίζοντες αυτούς στο Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος….”

Το ‘Παρών’ θα δώσει και ο επί σειρά ετών Εφημέριος Πατήρ Συμεών Πολύζος (σήμερα 94 ετών) ,με πλούσια προσφορά στην τοπική Εκκλησία.

* Όσοι πιστοί , δύνανται , καλούνται να προσέλθουν την Τρίτη 30 Ιουνίου στα Ρόγκια!

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
giannis Mylonas

Ιωάννης Μυλωνάς - Ο νέος συνεργάτης του Αστυνομικού Μουσείου Καρδίτσας

Next Article
Δώρισαν τα χρήματα που έλαβαν αντί δώρου για τον γάμο τους και αγοράστηκε όχημα μεταφοράς ΑμΕΑ

Δώρισαν τα χρήματα που έλαβαν αντί δώρου για τον γάμο τους και αγοράστηκε όχημα μεταφοράς ΑμΕΑ

Related Posts

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”