Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Τα Ελληνικά Παραδοσιακά Παιχνίδια στο γραφικό ορεινό χωριό Καταφύλλι

Τα Ελληνικά Παραδοσιακά Παιχνίδια στο γραφικό ορεινό χωριό Καταφύλλι

Τα Ελληνικά Παραδοσιακά Παιχνίδια στο γραφικό ορεινό χωριό Καταφύλλι

Στο γραφικό ορεινό χωριό Καταφύλλι της Καρδίτσας, ο Κώστας Τσιάκαλος ανοίγει τις πύλες της μνήμης του για να μας μεταφέρει σε μια εποχή όπου η ζωή κυλούσε σε άλλους ρυθμούς. Η συνάντησή μας μαζί του εστιάστηκε σε έναν κόσμο που φαίνεται πλέον μακρινός, αλλά για τον Κώστα, ο ίδιος πρωταγωνιστής της εποχής εκείνης, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

Ο Κώστας, 71 ετών, γεννημένος και μεγαλωμένος στο χωριό, αναδεικνύει την πλούσια παράδοση και τον πολιτισμό που σχηματίστηκαν γύρω του. Καθώς μας ξεναγεί στην αγέρωχη ιστορία του, εστιάζουμε στα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά της εποχής, στιγματίζοντας την αθωότητα και τη δημιουργικότητα της παιδικής ηλικίας του.

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία και η συνεχής σύνδεση δεν είχαν ακόμη κατακτήσει τα χωριά, τα παιχνίδια αποτελούσαν τον πυρήνα της κοινωνικής ζωής των παιδιών. Ο Κώστας θυμάται τις ατέλειωτες ώρες που περνούσαν παίζοντας κρυφτό, όπου η αδρεναλίνη του κυνηγού έντονα συγκρούονταν με τη χαρά της ανακάλυψης. Τα παιχνίδια της τσιλίκας και του κυνηγητού αποτελούσαν μέρος της καθημερινότητας, αφήνοντας ανεξίτηλα σημάδια στη μνήμη του.

Σήμερα, που τα παιδιά έχουν χαθεί στον κόσμο της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ο Κώστας μας θυμίζει την αξία της απλότητας και της κοινωνικής διασκέδασης. Τα παιχνίδια εκείνα, παρά την απλότητά τους, δημιούργησαν σχέσεις και αναμνήσεις που συνοδεύουν κάθε στιγμή την ζωή των ανθρώπων που τα έζησαν.
Είναι κρίμα που τα παιδιά χάνουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυτά τα απλά, αλλά τόσο διασκεδαστικά παιχνίδια.

Δείτε το βίντεο εδώ
Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας

Next Article
Τροποποίηση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Αυτοκινητόδρομο Ε65 λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Ε65 λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων - Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Τροποποίηση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Αυτοκινητόδρομο Ε65 λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Related Posts