Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συστάσεις και μέτρα προφύλαξης στον Βόλο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

volos aget aristeri paremvasi

Συστάσεις και μέτρα προφύλαξης στον Βόλο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Σύμφωνα με την από 19-02-2024 ενημέρωση του Τμήματος Περιβάλλοντος των Π.Ε.Μ.Σ. της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην οποία αναφέρεται ότι με βάση τις μετρήσεις των τριών σταθμών που βρίσκονται εντός του Π.Σ. Βόλου (1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, Διοικητήριο και Ν. Δημητριάδα) και είναι ενταγμένοι στο ΕΔΠΑΡ, ο ημερήσιος μέσος όρος των PM10 για την προηγούμενη ημέρα (18-02-2024) παρουσιάζει υπέρβαση του ορίου των 50μg/m3 και κυμαίνεται μεταξύ 51 και 75μg/m3 2. Ο σημερινός μέσος όρος παρουσιάζει επίσης υπέρβαση στους σταθμούς του Διοικητηρίου και του 1ου Δ.Σ. Βόλου.

Λόγω των συνθηκών, ισχύουν οι απαραίτητες συστάσεις για την εφαρμογή βραχυπρόθεσμων μέτρων σύμφωνα με τις ΚΥΑ Αριθμ. Η.Π. 14122/549/Ε.103(ΦΕΚ 488Β/30.03.2011) και Αριθμ. οικ. 70601/13 (ΦΕΚ – 3272 Β/23-12-2013).

Συστάσεις και μέτρα προφύλαξης

Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου ανάλογα με τη μέση εικοσιτετράωρη τιμή συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10):

Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα ή ενήλικες καρδι­οπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
Total
0
Shares
Previous Article
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Πορτή και Κανάλια του Δήμου Μουζακίου

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Μουζάκι και Ανατολική Αργιθέα

Next Article
Ζητείται προσωπικό για εργασία σε βιομηχανία γάλακτος στην Λαζαρίνα - Ζητούνται υπάλληλοι για εργασία σε νέο κατάστημα Restaurant & Bar που ανοίγει στην Βατσουνιά

Ζητείται γυναίκα για κουζίνα σε κατάστημα ουζερί - ψησταριά στο Μουζάκι