Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύλης

Ο  Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου  και υπάλληλοι του Δήμου, συναντήθηκαν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Πύλης με εκπροσώπους  των Δήμων Λορέτο, OFFAENA (ΟΦΑΝΙΑ) Ιταλίας, οι οποίοι μετέφεραν προσκλήσεις των Δημάρχων τους για την σύναψη Συμφώνου Φιλίας με τον Δήμο Πύλης.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους Εκπροσώπους των Ιταλικών Δήμων να μεταφέρουν στους Δημάρχους Λορέτο και Οφάνια τις θερμές του ευχαριστίες για την πρόσκληση και διαβεβαίωσε ότι στα προσεχή Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Πύλης θα συζητηθεί το θέμα.

Εκπρόσωποι των Δήμων Λορέτο και OFFAENA(OΦΑΝΙΑ) ήταν ο κ. Χάρης Κουδούνας Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτικής Διπλωματίας στην Ιταλία,Ακαδημαϊκός, Ιστορικός, Ερευνητής και Συγγραφέας που κατάγεται από την Πύλη, αλλά ζει μόνιμα στην Ιταλία  και ο κ. SANTE FATORI υπεύθυνος διοργάνωσης Μεσαιωνικών Γιορτών  στην πόλη OFFAENA της Ιταλίας.

Εκτός από τις Αδερφοποιήσεις των παραπάνω πόλεων συζητήθηκαν και άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων η μεταφορά της τεχνογνωσίας  και εμπειρίες από τις Ιταλικές πόλεις, στην διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ με θεματικό χαρακτήρα.

dimos pylhs italoi 2




Total
0
Shares
Previous Article

Στη φάση της υλοποίησης προχωρά η κατασκευή της παράκαμψης Συκεώνας

Next Article

Ανάρτηση προσωρινού πίνακα αποτελεσμάτων 2ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.08 του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014 – 2020

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”