Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Σύσκεψη για την πυροπροστασία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μουζακίου

Σύσκεψη για την πυροπροστασία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μουζακίου

 

Σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία του Δήμου Μουζακίου, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αναφορικά με το ζήτημα της πυροπροστασίας πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχοι υπεύθυνοι για την πολιτική προστασία κ.κ. Πάντος και Κουτσογιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Παναγόπουλος,  εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Πάντος, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Μουζακίου κ. Γκόζκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μοτοσυκλετιστών Μαυρομματίου κ. Δουμανάς και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μουζακίου κ. Φούκας.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει του Καλοκαιριού ώστε να υπάρχει πρόληψη για τις πυρκαγιές.

Εκείνο που επισημάνθηκε είναι ότι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι άριστη και έτσι πρέπει να συνεχιστεί και τη νέα περίοδο, με την εμπλοκή και των δύο νέων φορέων, του Κυνηγητικού Συλλόγου Μουζακίου και του Συλλόγου Μοτοσυκλετιστών Μαυρομματίου οι οποίοι εθελοντικά συνενώνουν τις δυνάμεις τους με τους θεσμικούς. Επισημάνθηκε ότι επείγει ο έλεγχος και η επισκευή όπου απαιτείται των υδατοδεξαμενών που είναι τοποθετημένες στα δάση του Μουζακίου, η ενημέρωση όλων των δημοτών για την αποψίλωση των χωραφιών και των οικοπέδων τους και ο έγκαιρος καθαρισμός των δασικών δρόμων από το Δήμο, την Περιφέρεια και το Δασαρχείο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία το Δασαρχείο Μουζακίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία και επεσήμανε πως η συμμετοχή του Συλλόγου Μοτοσυκλετιστών Μαυρομματίου θα αυξήσει την επιχειρησιακή επάρκεια εν όψει του Καλοκαιριού και ευχαρίστησε του δύο προέδρους για την εθελοντική συνεισφορά τους.

«Η μέχρι τώρα συνεργασία μας ήταν άριστη και με γνώμονα την εμπειρία που αποκτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια θα συνεχίσουμε και φέτος με στόχο κυρίως την πρόληψη και σε δεύτερο επίπεδο την άμεση επέμβαση όταν αυτό κριθεί σκόπιμο. Ο μηχανισμός του Δήμου θα είναι σε επιφυλακή όλο το Καλοκαίρι και ελπίζω με τον κατάλληλο συντονισμό και συνεργασία να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» επεσήμανε μετά τη σύσκεψη ο Αντιδήμαρχος κ.Πάντος

Ο κ. Κουτσογιάννης αναφέρθηκε στα ιδιωτικά οικόπεδα επισημαίνοντας πως οι ιδιοκτήτες τους είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό τους:

«Καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό του από τα χόρτα ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα με πυρκαγιές και με ερπετά μέσα στον αστικό ιστό. Να σημειώσουμε πως ο κάθε ιδιοκτήτης είναι υπεύθυνος για την αποψίλωση του οικοπέδου του και αν αυτό δεν το πράξουν τότε ο δήμος θα παρέμβει με μηχανήματα και θα μετακυλήσει το κόστος στον ιδιοκτήτη»

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ




Total
0
Shares
Previous Article
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η Μαρία Στεργιούλη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η Μαρία Στεργιούλη

Next Article
syllogos triteknon karditsas triteknoi

Ημερίδα για το δημογραφικό διοργανώνει ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας