Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ο.Μ. Μουζακίου: Η ανεργία μαστίζει την κοινωνία, αλλά όχι τα «γαλάζια» παιδιά

Ο.Μ. Μουζακίου - ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Η ανεργία μαστίζει την κοινωνία, αλλά όχι τα «γαλάζια» παιδιά

Ανακοίνωση της Ο.Μ. Μουζακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία 

Παρά το κλίμα τεχνικής ευφορίας που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθησε και προσπαθεί να δημιουργήσει, πληθαίνουν συνεχώς οι διαπιστώσεις -οι οποίες βρίσκουν, πλέον, απήχηση και στις δημοσκοπήσεις- που δείχνουν ότι τόσο η ίδια όσο και ο -μόνιμα σε διακοπές ευρισκόμενος- πρωθυπουργός αδιαφορούν παντελώς για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη στήριξη των μεσαίων και φτωχών νοικοκυριών, τα χρονίζοντα προβλήματα των φυσικών καταστροφών ή τα δραστικά, αλλά ρεαλιστικά μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, η οποία εκτινάσσει στα ύψη σήμερα την τιμή της ενέργειας, οδηγώντας, ταυτόχρονα, τη χώρα σε ενεργειακή κρίση και εξάρτηση και τους πολίτες σε απόγνωση.

Την ίδια ώρα οι αρνητικές πρωτιές περισσεύουν. Πρωταθλήτρια η χώρα μας στους μισθούς πείνας των 459 έως 580 ευρώ, πρωταθλήτρια στους θανάτους από κορωνοϊό ανά εκατομμύριο πολιτών, πρωταθλήτρια στην ακρίβεια και στις ανατιμήσεις στα ράφια των καταστημάτων, στους λογαριασμούς ρεύματος, κ.λπ. Πρώτη, ακόμα, η χώρα μας στην Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, και στην ανεργία των νέων, η οποία, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ανέρχεται ήδη στο 39,1%!

Κάτι λιγότερο από ένας στους δύο νέους σήμερα στην Ελλάδα δεν έχει δουλειά, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που παραμένει πιστή στο νεοφιλελεύθερο σχέδιό της για όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, επενδύοντας για ακόμα μια φορά στην προστασία της ελίτ που εκπροσωπεί και αφήνοντας τον κόσμο της εργασίας, και δη τη νέα γενιά, έρμαιο στις επιλογές της εργοδοσίας.

Η κοινωνία σήμερα και ιδιαίτερα η νεολαία ζουν μέσα στην ανασφάλεια, με τη στήριξη της κυβέρνησης προς την τελευταία να είναι ανύπαρκτη. Εξαίρεση, προφανώς, αποτελούν τα «γαλάζια» παιδιά, τα οποία η σημερινή κυβέρνηση φροντίζει να «τακτοποιεί» με διαδικασίες αδιαφανείς και αναξιοκρατικές. Διαδικασίες που καταστρατηγούν με κάθε δυνατό τρόπο θεσμούς, όπως το ΑΣΕΠ, οι οποίοι επιλέχθηκαν από την πολιτεία και στηρίχθηκαν διαχρονικά από την ίδια καθώς και την κοινωνία, γιατί μπορούσαν να εγγυηθούν τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία.

Εξαίρεση που φέρνει στην επιφάνεια και πάλι γνωστές και καταδικασμένες από την ελληνική κοινωνία παθογένειες της δεξιάς, τις οποίες υιοθετεί απροκάλυπτα η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., προσπαθώντας  να καταστήσει όμηρο την κοινωνία και όχημα που θα σέρνεται πίσω της με στόχο την ψηφοθηρική της εκμετάλλευση.

Και όλα αυτά αποτελούν, δυστυχώς, αρνητική διαπίστωση και για τη δική μας τοπική κοινωνία, όπου οι άνεργοι νέοι μας βιώνουν την αδικία και την αναξιοκρατία στον ύψιστο βαθμό τους. Αγωνιώντας οι ίδιοι για το δικό τους μέλλον, βλέπουν συντοπίτες τους να πανηγυρίζουν για τους διορισμούς τους σε διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα και με διαδικασίες αδιαφανείς και αναξιοκρατικές. Και τούτο χάρη στις κυβερνητικές πολιτικές αλλά και στις -σε εφαρμογή αυτών- πρακτικές ντόπιων, μικρών ή μεγαλύτερων,  κυβερνητικών παραγοντίσκων, τύπου «βουλευτή Καλοχαιρέτα», συνεπικουρούμενων και από αυτοδιοικητικές αρχές, προσκείμενων στη Ν.Δ.

Οφείλουμε όλοι οι υπόλοιποι, που επιθυμούμε μια υγιή, δίκαιη και αξιοκρατική κοινωνία, να μην επιτρέψουμε να εδραιωθούν ξανά αυτές οι παθογένειες, που αποτελούν τροχοπέδη στην πραγματική ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας και της χώρας μας. Και μπορούμε να το πετύχουμε, απαιτώντας δικαιοσύνη και αξιοκρατία, με στήριξη των νέων και με θέσεις εργασίας, εφάμιλλες των προσόντων τους, που θα τους επιτρέπουν να παραμείνουν και να εργαστούν στην και για τη χώρα τους και θα τους αποτρέπουν από τη μετανάστευση στο εξωτερικό.

Η Ν.Δ. ονειρεύεται μια οικονομία χαμηλών μισθών και, επομένως, και χαμηλών προσδοκιών κυρίως για τις νέες και τους νέους. Στον αντίποδα, βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που προτάσσει τη στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, στήριξη των δοκιμαζόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων με διαγραφή μέρους του συσσωρευόμενου αυτή τη στιγμή χρέους και με κατάργηση των αντεργατικών νόμων της σημερινής κυβέρνησης.

Για την Ο.Μ. Μουζακίου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Άρης Γκαγκάς, Συντονιστής




Total
0
Shares
Previous Article
anaxoma karampali Karditsa perifereia

Το ανάχωμα στον Βιολογικό Καρδίτσας ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
Ασημίνα Σκόνδρα

Λύσεις ζητά η Ασημίνα Σκόνδρα από τον Υπ.Ενέργειας, κ. Σκρέκα στα προβλήματα ηλεκτροδότησης του Νομού