ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Ο νομός Καρδίτσας παραμένει ανοχύρωτος 16 μήνες μετά τον «Ιανό»

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ο νομός Καρδίτσας παραμένει ανοχύρωτος 16 μήνες μετά τον «Ιανό»

Δεκαέξι μήνες μετά το καταστροφικό και φονικό πέρασμα του «Ιανού» από την περιοχή μας, ο νομός Καρδίτσας παραμένει ανοχύρωτος και οι πολίτες απροστάτευτοι.

Έρμαια στις κακοκαιρίες και τα φυσικά φαινόμενα, αλλά και στην αδράνεια των υπευθύνων.

Δεκαέξι μήνες μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού», χωριά, περιουσίες και χωράφια πλημμύρισαν για μια ακόμα φορά (σε μικρότερη βεβαίως έκταση), ενώ υποδομές υπέστησαν ζημιές. Αρκετές περιοχές, κυρίως στα ορεινά, έμειναν χωρίς ρεύμα.

Ο «Διομήδης» επιβεβαίωσε ότι η Καρδίτσα παραμένει αντιπλημμυρικά αθωράκιστη, οι δε προσωρινές παρεμβάσεις και οι καθαρισμοί ποταμών είναι ανεπαρκείς και κυρίως επικοινωνιακού τύπου.

Τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για έργα και παρεμβάσεις σε κρίσιμα σημεία που αφορούν τον Παλαμά (φράγμα Ενιπέα, ενίσχυση αναχωμάτων σε Κοσκινά και Ψαθοχώρα, κ.ά.), χωριά του δήμου Καρδίτσας και άλλες περιοχές, τις πήρε το… ποτάμι.

Η κλιματική κρίση απαιτεί δράσεις. Δεν είναι κάλυμμα για τις πολύχρονες ευθύνες της περιφέρειας Θεσσαλίας και της αντιπεριφέρειας Καρδίτσας.

Απαιτούμε την τάχιστη αποζημίωση των πληγέντων, την άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της ζωής και των περιουσιών των συμπολιτών μας.

Για τη Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ο συντονιστής

Αποστόλης Μπουγουλιάς

Total
0
Shares