Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συντηρήθηκαν και επέστρεψαν στη θέση τους τα πορτραίτα των αείμνηστων Δημάρχων Καρδίτσας

sintirisi ergwn dimarxwn portreta

Συντηρήθηκαν και επέστρεψαν στη θέση τους τα πορτραίτα των αείμνηστων Δημάρχων Καρδίτσας

  • Είχαν βανδαλιστεί από αγνώστους τον περασμένο Σεπτέμβριο

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συντήρηση των πορτραίτων των εκλιπόντων διατελεσάντων Δημάρχων από το 1899 έως σήμερα, τα οποία στα μέσα Σεπτεμβρίου άγνωστοι είχαν βανδαλίσει με μαύρο σπρέι. Την επίθεση των βανδάλων υπέστησαν τα πορτραίτα των αείμνηστων δημάρχων: Αθανάσιου Μπλατσούκα, Βαΐου Τζέλλα, Νικολάου Χαρίτου,  Χαραλάμπου Γιούτσικου, Χρήστου Τέγου και Κώστα Παπαλού που ήταν τοποθετημένα σε εσωτερικό χώρο – αίθριο, έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ευθύνη συντήρησης των έργων ανέλαβε ο Καρδιτσιώτης συντηρητής έργων Τ.Ε. Νικολής Δημήτριος. Στο έργο συμμετείχε η επίσης Καρδιτσιώτισα Δ.Ε. Κουτρουμάνου Πολυξένη. Συντηρήθηκαν στο σύνολο πέντε έργα τέχνης τα οποία και καθαρίστηκαν πλήρως από το μαύρο χρώμα και ήδη επέστρεψαν στη φυσική τους θέση, στο αίθριο του νέου Δημαρχείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δυο πορτραίτα των εκλιπόντων δημάρχων Αθανάσιο Μπλατσούκα, Βάϊου Τζέλλα και Νικολάου Χαρίτου,  φιλοτεχνήθηκαν από τον Δημήτριο Γιολδάση. Τα δύο πιο σύγχρονα έργα φιλοτεχνήθηκαν από τους συμπολίτες ζωγράφους Γιάννη Αντωνόπουλο (πορτραίτο Δημάρχου Χρήστου Τέγου) και Άκη Κοτρώτσιο (πορτραίτο Δημάρχου Κώστα Παπαλού).

Το πορτραίτο του Χαράλαμπου Γιούτσικου που επίσης είχε βανδαλιστεί αποκαταστάθηκε με ευθύνη του δημιουργού του συμπολίτη ζωγράφου Δ. Νούκα ο οποίος έκανε δωρεάν την όλη αποκατάσταση.
Total
0
Shares
Previous Article
dol Larisa mitsias

Μια κιβωτός τραγούδια με τον Μανώλη Μητσιά το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Δ.Ω.Λ.

Next Article
psila vouna kinimatotheatro karditsas 2o dimotiko

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας

Related Posts

diavrwseis anaxwmata Telios
Διαβάστε περισσότερα

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Τέλιου σε έργα αποκατάστασης αναχωμάτων από διαβρώσεις

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνου Τέλιου σε έργα αποκατάστασης αναχωμάτων από διαβρώσεις Αυτοψία σε έργα αποκατάστασης…