Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συντήρηση στο οδικό δίκτυο του Δήμου Τεμπών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη συντήρηση του οδικού δικτύου της περιοχής του Δήμου Τεμπών προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Έργο το οποίο άρει την επικινδυνότητα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου Τεμπών»

Στη συντήρηση του οδικού δικτύου της περιοχής του Δήμου Τεμπών προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με ένα νέο έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Με το έργο αυτό πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενων τεχνικών έργων, ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας, στηθαίων και λοιπού εξοπλισμού ασφαλείας (πινακίδες, οριοδείκτες, διαγράμμιση κλπ.) του οδικού δικτύου του οποίου η συντήρηση ανήκει στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και το οποίο χωρικά προσδιορίζεται στα όρια του Δήμου Τεμπών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο άρει την επικινδυνότητα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του Δήμου Τεμπών. Υλοποιείται δε με τη συνεργασία του Δημάρχου Κώστα Κολλάτου και πόρους τους οποίους διεκδικήσαμε και πήραμε από το Υπουργείο Υποδομών. Είναι ένα χρήσιμο έργο το οποίο βοηθά στην μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων, διευκολύνοντας τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και όχι μόνο. Κάθε έργο που γίνεται ρίχνει χρήμα στην τοπική οικονομία, στηρίζει θέσεις εργασίας, δημιουργεί παραγωγή και η παραγωγή έρχεται στον τελευταίο καταναλωτή που είναι ο άνθρωπος».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Ενδεικτικά οι θέσεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις είναι οι εξής:

– Συκούριο  – Ευαγγελισμός μέσω Ελάτειας

– Συκούριο – Σπηλιά – Καρύτσα

– Σ.Σ. Πυργετού – Ομόλιο – Στόμιο – Κόκκινο Νερό

– Σ.Σ. Πυργετού – Κρανιά Ολύμπου – Ραψάνη

– Γόννοι – Τέμπη – Αμπελάκια

– Γόννοι – Καλλιπεύκη  προς Λεπτοκαρύα

– Κάτω Αιγάνη – Άνω Αιγάνη

– Ομόλιο – Παλαιόπυργος – Κουλούρα – Μεσάγγαλα

Οι ανωτέρω επεμβάσεις δύναται να επεκταθούν και σε νέες θέσεις σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Τεμπών με αρμοδιότητα συντήρησης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς πριν την εκτέλεση των εργασιών και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου θα πραγματοποιείται συνεχής επιθεώρηση του δικτύου ώστε να γίνει σωστή αξιολόγηση και να δοθεί προτεραιότητα σε θέσεις που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης και παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα. Όλες οι εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας. Δεδομένης της διασποράς των επεμβάσεων σε όλο το δίκτυο και της διαφορετικής κάθε φοράς αντιμετώπισης που απαιτείται, ο ανάδοχος θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Διευθύνουσα Υπηρεσία. Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η διατήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Τεμπών του οποίου η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, σε όσο δυνατόν καλύτερη κατάσταση ώστε να διεξάγεται ομαλώς και ασφαλώς η  κυκλοφορία των οχημάτων.




Total
0
Shares
Previous Article

Ομιλία του προέδρου της ΕΝΠΕ στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ

Next Article

Εκδήλωση στο Κ.Α.Π.Η. Καλλιφωνίου με θέμα τη "Γεροντική Άνοια"