Συντηρείται και διαπλατύνεται ο δρόμος Βένετο – Κουλούρι με έργο 750.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

<

Συντηρείται και διαπλατύνεται ο δρόμος Βένετο – Κουλούρι με έργο 750.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Συντήρηση και βελτίωση οδού Βένετο- Κουλούρι», στην Π.Ε. Μαγνησίας.

« Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τις τεχνικές  μας υπηρεσίες, επενδύουμε 750.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας  για να βελτιώσουμε την ασφάλεια στο δρόμο από τον οικισμό του Βένετου μέχρι την παραλία Κουλούρι, σε μήκος 2,2 χιλιομέτρων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Ικανοποιούμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, με έργα που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας στις μετακινήσεις των ανθρώπων, βελτιώνουν την καθημερινότητα  και παράλληλα συντηρούν θέσεις εργασίας και τονώνουν την πραγματική οικονομία».

Το έργο

Η νέα χάραξη ακολουθεί τον «διάδρομο» της υφισταμένης οδού με την οποία ταυτίζεται οριζοντιογραφικά κατά τμήματα, ενώ σε άλλα βελτιώνει την υφισταμένη χάραξη. Θα γίνει  διαπλάτυνση από ανάντη της οδού έτσι ώστε το μέσο πλάτος του οδοστρώματος να είναι 5,00 μ  και έρεισμα πλάτους 0,50 μ ή επενδεδυμένη τάφρος. Οι εργασίες προβλέπουν:

  • Κατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων.
  • Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου τριγωνικής διατομής σε όλο το μήκος του δρόμου
  • Κατασκευή σωληνωτών εσωτερικής διαμέτρου Φ 100 εκ.
  • Εργασίες οδοστρωσίας με κατασκευή υπόβασης  μεταβλητού πάχους και βάσης πάχους 10,00 εκ.
  • Ασφαλτικές εργασίες με  ασφαλτική προεπάλειψη και κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m με χρήση κοινής ασφάλτου.

Total
0
Shares
Previous Article
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Νέα πρωτιά για την Περιφέρεια Θεσσαλίας: Η μόνη Περιφέρεια στη χώρα που εντάθηκε στο πρόγραμμα Horizon 2020 BeCULTOUR Beyond Cultural Tourism

Next Article

Ξεκινά το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε 14 παραπόταμους του Πηνειού ποταμού στην Π.Ε. Τρικάλων


Total
0
Share