Σύνταξη πινάκων οργανικών κενών και πλεονασμάτων

εκπαίδευση

 

Ενημερωτικό των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Παπαστάθη, εκπροσώπων της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας για τον υπολογισμό οργανικών κενών-πλεονασμάτων ύστερα από τις μεταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από το ΥΠΠΕΘ και επειδή δεχόμαστε πολλά ερωτήματα σχετικά με τις οργανικές υπεραριθμίες, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

 • Οι πίνακες κενών-πλεονασμάτων Α’ ομάδας, Β’ ομάδας και ΣΜΕΑΕ είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Καρδίτσας (http://dide.kar.sch.gr/site/). Τα οργανικά κενά αποτυπώνονται με κόκκινο χρώμα, ενώ τα πλεονάσματα με μαύρο. Δίπλα στα κενά σημειώνονται οι ώρες, σύμφωνα με τις οποίες προκύπτουν νέες οργανικές θέσεις.
 • Για να προκύψει οργανική θέση απαιτούνται 12 τουλάχιστον ώρες α’ ανάθεσης. Οι ώρες μείωσης διευθυντών/-τριών, υποδ.ντών/-τριών, τομεαρχών και λοιπών θέσεων ευθύνης δεν υπολογίζονται. Ο/η κάθε εκπαιδευτικός αποτυπώνεται στην οργανική του/της με πλήρες ωράριο και με ώρες αποκλειστικά α’ ανάθεσης.
 • Η σύνταξη των πινάκων οργανικών κενών-πλεονασμάτων έγινε σύμφωνα με τους πίνακες Α’ που είχαν αποστείλει οι διευθυντές/-τριες τον Μάρτιο για τη διαδικασία των μεταθέσεων.
 • Στον υπολογισμό οργανικών κενών δεν λήφθηκαν υπόψη αυτά που προέρχονται από παραιτήσεις/συνταξιοδοτήσεις που προέκυψαν μεταγενέστερα των μεταθέσεων, αλλά μόνο αυτά που αφορούν σε αυτοδίκαιες παραιτήσεις, τα οποία και είχαν δοθεί για τη διαδικασία των μεταθέσεων. Η προθεσμία απόσυρσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης λήγει στις 10/5 και οι τυχόν οργανικές που θα προκύψουν θα υπολογιστούν την επόμενη χρονιά.
 • Σύμφωνα με το ΠΔ50/96, όπως τροποποιήθηκε από το ΠΔ100/97, ο/η εκπαιδευτικός που χαρακτηρίζεται υπεράριθμος/η, προηγείται έναντι όλων των υπολοίπων εκπαιδευτικών στην κάλυψη των οργανικών κενών. Ο χαρακτηρισμός ως υπεράριθμου/ης σε αυτή τη φάση, συνεπάγεται την προτεραιότητά του/της στην κάλυψη οργανικών θέσεων για το τρέχον διδακτικό έτος και στην ίδια ομάδα σχολείων με αυτή της οργανικής του θέσης και δεν ακολουθεί τον/την εκπαιδευτικό στα λειτουργικά κενά-πλεονάσματα και στον τρόπο με τον οποίο θα καλύψει το ωράριό του τον Σεπτέμβρη.
 • Για να «μεταπηδήσει» εκπαιδευτικός, κάνοντας χρήση της υπεραριθμίας, σε σχολική μονάδα άλλης ομάδας σχολείων από αυτή που ανήκει οργανικά, θα πρέπει:

α) να μην υπάρχει οργανικό κενό στην «δική του» ομάδα σχολείων.

β) αν υπάρχει οργανικό κενό στην ομάδα του, θα πρέπει να καλυφθεί από άλλον υπεράριθμο εκπαιδευτικό της ίδιας ομάδας.

γ) να μην καλυφθεί το οργανικό κενό από υπεράριθμο/η της οικείας ομάδας σχολείων. Σε κάθε περίπτωση προηγούνται οι υπεράριθμοι της οικείας ομάδας σχολείων.

 • Είναι προφανές πως όποιος/α χαρακτηριστεί ως υπεράριθμος/η (με ή χωρίς αίτησή του/της) και δεν καλύψει νέα οργανική θέση, παραμένει στη σχολική μονάδα της οργανικής του με την ίδια υπηρεσιακή κατάσταση που είχε πριν τον χαρακτηρισμό του ως υπεράριθμου/ης.
 • Οι οργανικές θέσεις δίνονται με την εξής προτεραιότητα:
 1. οργανικά υπεράριθμοι/ες,
 2. ειδικές κατηγορίες,
 3. Αιτούντες/ούσες βελτίωσης – μετατιθέμενοι/ες – διάθεση ΠΥΣΔΕ.

Προσοχή στις δηλώσεις προτιμήσεων των αιτούντων/ουσών βελτίωσης. Μην περιοριστείτε αποκλειστικά στην δήλωση των ανακοινωθέντων κενών, γιατί ενδέχεται να προκύψουν «καραμπόλες».

Υπάρχει χρονοδιάγραμμα αιτήσεων και συνεδριάσεων, αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Καρδίτσας (http://dide.kar.sch.gr/site/). Σας καλούμε να την επισκέπτεστε τακτικά, για να κάνετε εμπρόθεσμα τις αιτήσεις σας.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι θα πραγματοποιηθούν στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας:

 • την Τετάρτη 15/5 Γενική Συνέλευση (κλειστά σχολεία) και
 • την Τρίτη 21/5 (με ανοιχτά σχολεία) οι εκλογές αντιπροσώπων για το 19ο Συνέδριο ΟΛΜΕ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε υπηρεσιακό ή/και συνδικαλιστικό ζήτημα.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους.

Γεωργία Αμπατζή: Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ,  Τηλ: 6945997748, ηλ.δ/νση: (geoampatzi@sch.gr)

Χρήστος Παπαστάθης: Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ,  Τηλ: 6936745107, ηλ.δ/νση: (chrisnpapas@gmail.com)

Εκπρόσωποι της Ενωτικής Κίνησης ΕκπαιδευτικώνTotal
0
Shares