Συνεργείο Αυτοκινήτων Tsavalias Service: Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων

Στο συνεργείο μας Tsavalias Service που βρίσκετε στο Μουζάκι Καρδίτσας, έχετε την δυνατότητα να βγάλετε την κάρτα καυσαερίων σας.

Επίσης πραγματοποιείται έλεγχος των ρύπων και του καταλύτη.

Όλα τα οχήματα είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν ΚΕΚ και να την ανανεώνουν κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με το νόμο το δελτίο ΚΤΕΟ επέχει θέση ως ΚΕΚ με χρονική ισχύ 1 έτους.

Μετά το χρονικό αυτό διάστημα το όχημα πρέπει να εφοδιασθεί με ΚΕΚ.

Σε όχημα το οποίο δεν έχει ΚΕΚ το πρόστιμο από την τροχαία ξεκινάει από 35€ μέχρι 200€.

eksousiodotimeno service
tsavalias service sinergeio

Πότε απαιτείται η έκδοση κάρτας καυσαερίων;

Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων υποχρεούνται να έχουν όλα τα οχήματα από το πρώτο έτος κυκλοφορίας τους. Η ισχύς της είναι ενός έτους, εκτός της περίπτωσης των επιβατικών Δ.Χ. (Ταξί) στα οποία η ισχύς της είναι 6μηνιαία.

Ο θεσμός της «Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων» (Κ.Ε.Κ.) καθιερώθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 3 του Ν.2052/92. Εντάσσεται στα μέτρα για την αντιμετώπιση του νέφους στα μεγάλα αστικά κέντρα και υλοποιείται με την καθιέρωση ειδικού ελέγχου καυσαερίων για όλες τις κατηγορίες των κυκλοφορούντων οχημάτων.

Σύμφωνα με τον “θεσμό της Κ.Ε.Κ.” όλα τα κυκλοφορούντα αυτοκίνητα θα πρέπει να ελέγχονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, από  εξουσιοδοτημένα συνεργεία ή από τα ΚΤΕΟ αν είναι προγραμματισμένο να υποστούν περιοδικό τεχνικό έλεγχο, για να διαπιστωθεί αν οι εκπομπές καυσαερίων βρίσκονται εντός των επιτρεπτών ορίων και να εφοδιασθούν με έντυπο ΚΕΚ.

Η Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων για τα επιβατηγά ΙΧ και τα μικρά φορτηγά με μικτό βάρος μέχρι 3.5 τόνους ισχύει ένα έτος , ενώ για τα υπόλοιπα οχήματα 6 μήνες . Για τα εκπαιδευτικά οχήματα ανά έτος.


Θα μας βρείτε:

Μουζάκι Καρδίτσας

Τηλ.: 24450 42406

Κιν.: 6977 233 498, Κιν.: 698 22 97 022Total
0
Shares