Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεργασία Δήμου Αργιθέας με Περιφέρεια σε δρόμο “Αργιθέα – Συκιά και έως Βραγκιανά – Αργύρι Αχελώου” και έως Ανθηρό & Ελληνικά

Δημήτρης Παπακώστας

Συνεργασία Δήμου Αργιθέας με Περιφέρεια σε δρόμο “Αργιθέα (Κνίσοβο) – Συκιά και έως Βραγκιανά – Αργύρι Αχελώου” και έως Ανθηρό & Ελληνικά, όπως στο Δήμο Τεμπών (Στηθαία ασφάλειας, πλέγματα, σήμανση)

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας

Έχουν επισημανθεί επανειλημμένα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό τα επικίνδυνα σημεία στους κεντρικούς δρόμους έως Βραγκιανά – Αργύρι Αχελώου και Ανθηρό και Καλή Κώμη και φυσικά της Ανατολικής Αργιθέας.

Άλλοι οργανωμένοι Δήμοι, όπως των Τεμπών Λάρισας, με συνεχείς παρεμβάσεις και διπλωματικότητα πετυχαίνουν μαζί με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας να αναβαθμίζουν τη βατότητα και οδική ασφάλεια.

Η Δημοτική Αρχή Αργιθέας, το ΔΣ, οφείλουν να βγουν από τη… μίζερη εσωστρέφεια και να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση και ιδίως το Υπουργείο Υποδομών με το νέο πρόγραμμα ασφαλούς πρισπελασιμότητας που χρηματοδοτείται και ξεκινά.

Για παράδειγμα τη σήμανση από Κοράκου έως Αργύρι, θα μπορούσε να την οργανώσει και ολοκληρώσει ο ίδιος ο Δήμος Αργιθέας, λόγω των ενδοκοινοτικών μετακινήσεων και σχολικών μεταφορών και της … αδιαφορίας της τοπικής Δ/νσης Τεχνικών Έργων Καρδίτσας. Ομοίως από Αγορασιά έως Ανθηρό κλπ.

Ας πάρουμε παράδειγμα από άλλους Θεσσαλικούς ΟΤΑ και οι Αιρετοί μας, ας κινηθούν ανάλογα, προτού συμβούν ατυχήματα και θρηνήσουμε θύματα.

Σχετικό δημοσίευμα :

https://www.thenewspaper.gr/2020/11/29/δήμος-τεμπών-εργα-οδικής-ασφάλειας/

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
Αρνητικά όλα τα rapid tests στην ΤΚ Καρποχωρίου

Rapid tests για COVID-19 στο Παλαμά με τη διαδικασία drive-through την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου

Next Article
eda thess november

Ακόμα και σε ολικό lockdown η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ικανοποιεί τις ανάγκες των καταναλωτών

Related Posts