Συνέντευξη τύπου Τρίκαλα BC Aries – Κύμη Seajets

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES – ΚΥΜΗ SEAJETS

Γιάννης Καστρίτης (Τρίκαλα BC Aries): «Καταρχήν να ευχαριστήσω τον κόουτς Μπρατσιάκο για τα καλά του λόγια όσον αφορά την ομάδα και την πόλη μας. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για μας η σημερινή. Πέρα ότι φτάνουμε τις επτά νίκες καλύψαμε και την διαφορά της ήττας μας στον πρώτο γύρο στην Κύμη. Η προσπάθεια των παιδιών αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν σκεφτούμε ότι είχαμε πολύ κοντινό παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ το οποίος ήταν σε πολύ υψηλό ρυθμό, είχαμε και την στενοχώρια μας από το άσχημο αποτέλεσμα που είχαμε εκεί, οπότε σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο ψυχολογικά για τα παιδιά μας να εμφανιστούν σήμερα στο γήπεδο και να δώσουν και την καρδιά τους για την τελική επικράτηση. Για τον λόγο αυτό τους αξίζουν πάρα πολλά μπράβο. Δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε τακτικά για το παιχνίδι, ξεκάθαρα φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο ότι μπήκαμε πιο συγκεντρωμένοι. Από ένα σημείο και μετά βρήκαμε ρυθμό και με την βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να φτάσουμε στην τελική επικράτηση. Θέλω επίσης εκτός από τους παίκτες μας να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου Δημήτρη Βαρβούνη και Πέτρο Συρακόπουλο γιατί παρότι είχαμε δύο παιχνίδια συνεχόμενα η ομάδα παρουσιάστηκε έτοιμη τακτικά αλλά και από άποψη φυσικής κατάστασης. Πολλά μπράβο σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά γύρω από την ομάδα και που προσπαθούν να μας λύσουν κάθε πρόβλημα που έχουμε».

Σωτήρης Μανωλόπουλος (Τρίκαλα BC Aries): «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για μας, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν λίγο μουδιασμένοι, ήμασταν λίγο έξω απ τα νερά μας, η άμυνα της Κύμης δημιούργησε πολλά προβλήματα, δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω βγήκε η ομάδα των Τρικάλων όπως παίζει εδώ πέρα με τον κόσμο, ο κόσμος έδωσε μεγάλη δύναμη και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Πήραμε μια σημαντική νίκη ταυτόχρονα με την διαφορά, που μας βοηθά σε περίπτωση ισοβαθμίας. Εγώ θα πω αυτό που είπε ο προπονητής στα αποδυτήρια, ότι το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε και στο τέλος θα δούμε τι μπορούμε να πάρουμε από το πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε με δυνατές προπονήσεις γιατί το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε για να πάνε όλα καλά στο τέλος».

Βασίλης Μπρατσιάκος (Κύμη Seajets): «Είναι μεγάλη μου χαρά που έρχομαι στα φιλόξενα Τρίκαλα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Γιάννη και για την ομάδα που έχει φτιάξει και για το μπάσκετ που παίζει. Εμείς ήμασταν ανταγωνιστικοί και μέσα στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει στο πρώτο ημίχρονο. Η πιεστική άμυνα των Τρικάλων μας ανάγκασε να κάνουμε κάποια λάθη και μέσα από αυτά τα λάθη τα Τρίκαλα έβαλαν κάποιους πόντους, αν δεν είχαμε κάνει αυτά τα λάθη η διαφορά θα ήταν λίγο μεγαλύτερη για μας . Παρόλα αυτά είπα στα παιδιά στο ημίχρονο ότι παίζουμε καλά, είμαστε καλά και πως θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό όσον αφορά την άμυνα μας γιατί παίξαμε πάρα πολύ καλά το pick and roll απέναντι στον Μπάρλοου έχοντας τον Σιγκούνα σε πολύ καλή αμυντική μέρα. Για το δεύτερο ημίχρονο πρέπει να δω πάρα πολλές φορές το βίντεο για να καταλάβω τι έγινε και επήλθε η κατάρρευση για μας. Αυτό που σίγουρα είδα εγώ στο παιχνίδι είναι τα Τρίκαλα να έχουνε ιδιαίτερα καλό ρυθμό στην άμυνα και να πιέζουν συνεχώς, εμείς δεν καταφέραμε να έχουμε την ίδια ενέργεια μέχρι το τέλος. Βρήκαν ρυθμό Τσαγκαράκης και Μπάρλοου, χάσαμε κάποια εύκολα αμυντικά ριμπάουντ, δώσαμε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στα Τρίκαλα και φυσιολογικά ήρθε η μεγάλη αυτή νίκη για τα Τρίκαλα. Δυστυχώς για δεύτερη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι όπου θα προσπαθούσαμε τουλάχιστον να κρατήσουμε την διαφορά δεν τα καταφέραμε. Δικαιολογίες μπορούμε να βρούμε πολλές, είμαστε λίγοι, αλλάξαμε λίγο τον τρόπο παιχνιδιού, μας λείπει ο πλέι μέικερ, ο Σταμάτης έχει μείνει μόνος του. Μπαίνοντας από την Παρασκευή και οι νέοι παίκτες στις προπονήσεις αλλά και οι τραυματίες μαζί με τον Ντίξον που έχει κάνει ελάχιστες προπονήσεις να μπει στην φιλοσοφία την δική μας να ξανασηκώσουμε κεφάλι απέναντη στην Λευκάδα στην έδρα μας. Πρέπει να κάνουμε στα τελευταία παιχνίδια οπωσδήποτε τέσσερεις νίκες. Εύχομαι τα καλύτερα και πάλι στον Γιάννη αλλά και την ομάδα των Τρικάλων που θεωρώ ότι για τον κόσμο της είναι μία ομάδα απαραίτητη όπως και ο Καστρίτης σαν προπονητής στην Α1 κατηγορία».

Αλέξανδρος Σιγκούνας (Κύμη Seajets): «Έχουμε κάνει ένα κάκιστο δεύτερο ημίχρονο, κάκιστο όμως, δεν δικαιολογείται με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου και μας στοίχισε πάρα πολύ. Περιορίσαμε στο πρώτο ημίχρονο την ομάδα των Τρικάλων στους 27 πόντους, και ξαφνικά το ματς τελείωσε με τέτοια διαφορά πόντων, που ούτε την διαφορά του πρώτου γύρου δεν καταφέραμε να κρατήσουμε. Δυστυχώς η ομάδα περνάει την χειρότερη φάση που έχει περάσει μέχρι τώρα σε όλο το πρωτάθλημα, έχουμε εφτά σερί ήττες. Νομίζω πως πρέπει να σταματήσουν οι δικαιολογίες, να βάλουμε όλοι το κεφάλι μέσα, να δουλέψουμε σκληρά και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί διότι είναι άλλη η ομάδα του πρώτου γύρου, που όλοι μιλάγανε για εμάς με τα καλύτερα και άλλη ομάδα του δεύτερου που ξαφνικά έχουν ξεκινήσει και μας κοροϊδεύουν απ’ ότι ακούω,  και επειδή εγώ έχω εγωισμό πολύ και υπερηφάνεια, δεν μου αρέσει να με κοροϊδεύουν, οπότε δεν μένει κάτι άλλο,  μεθαύριο στο γήπεδο, δουλειά, και η ομάδα πρέπει να σωθεί, πρέπει να σωθεί γιατί είναι κρίμα πρώτα απ όλα για τους ίδιους που προσπαθούν τόσα χρόνια, για τους προέδρους, προπονητές, να έχουν καταφέρει ότι έχουν καταφέρει μέσα σε έξι χρόνια και μετά για τους παίκτες, που τόσο παλέψαμε πέρσι να την ανεβάσουμε. Δεν θα ήθελα να είμαι ένας από αυτούς που θα συμμετάσχουν στο να πέσει η ομάδα στην Α2, δεν μπορώ καν να το διανοηθώ. Δεν έχω να πω πολλά, αλλά θα κρατήσουμε το πρώτο ημίχρονο και εύχομαι να βγούμε μόνο κερδισμένοι στην συνέχεια βλέποντας και διορθώνοντας ότι κάναμε λάθος στο δεύτερο ημίχρονο».
Total
0
Shares