Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνέντευξη του Βασίλη Βούζα για τη νέα ομάδα Νέων Κ20 του Ολυμπιακού

«Στόχος η ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών και η προετοιμασία τους για την πρώτη ομάδα»

Ο τεχνικός της Κ-20 Βασίλης Βούζας μίλησε στο football-academies.gr για τη νέα ομάδα Νέων Κ20, το Πρωτάθλημα και την Ευρώπη. «Έξτρα κίνητρο το Youth League για τα παιδιά» τόνισε.

Μετά από μια χρονιά που είχε διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη η ομάδα Νέων Κ20 του Ολυμπιακού ξεκίνησε και πάλι, με νέο έμψυχο υλικό, την προετοιμασία της για να εκπροσωπήσει και πάλι επάξια σε όλες τις διοργανώσεις τους Πειραιώτες. Ο προπονητής της Βασίλης Βούζας, που είναι στον πάγκο για 2η χρονιά, μίλησε για το νέο υλικό, τους στόχους αλλά και την Ευρώπη που “ψηλώνει” την ομάδα.

Η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες εβδομάδες. Είστε ικανοποιημένος από το επίπεδο των νέων ποδοσφαιριστών;

“Είναι μια νέα ομάδα. Έχουμε νέο καλό υλικό και πολλές λύσεις. Υπάρχει πολύ ταλέντο αλλά πρέπει να δουλευτεί σωστά. Τα παιδιά έχουν καλή νοοτροπία και όρεξη για δουλειά. Αυτό βοηθάει πολύ τον προπονητή. Μου αρέσει που έχουν κατανοήσει σε πια ομάδα βρίσκονται και πόσο “βαριά” είναι η φανέλα του Ολυμπιακού. Μπορεί να έχουν πολλές ευθύνες παράλληλα όμως όταν είσαι στον Ολυμπιακό έχεις μεγάλο κίνητρο να διακριθείς. Υπάρχουν παιδιά που είναι στην πρώτη ομάδα και παιδιά που έχουν τις δυνατότητες να φτάσουν έως εκεί εάν δουλέψουν”.

Ποιοι είναι οι στόχοι για την περίοδο 2015-16;

“Ο στόχος της ομάδας είναι ο πρωταθλητισμός και μια καλή πορεία στo Youth League. Ο μεγάλος στόχος όμως μας είναι η ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών και η προετοιμασία τους για την πρώτη ομάδα. Αυτό είναι το δύσκολο και σ’ αυτό πρέπει να εστιάσουμε”.

Την προηγούμενη σεζόν η ομάδα έφτασε στους “16” του Youth League και κέρδισε πολλά από τους αγώνες της μ’ άλλα μεγάλα κλαμπ. Πόσο βοηθάει τον ποδοσφαιριστή αυτή η διοργάνωση;

“Πάρα πολύ. Την προηγούμενη χρονιά αποδείξαμε ότι δεν έχουμε μεγάλες διαφορές με μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης όπως είναι η Γιουβέντους και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Δείξαμε ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο και σε καλύτερο από την Μάλμε. Φέτος θέλουμε να φτάσουμε και πάλι ψηλά. Δεν είναι εύκολο. Παίζει ρόλο και η κλήρωση. Το βασικότερο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές μέσα από αυτή την διαδικασία των αγώνων κατάλαβαν πως οι διαφορές είναι μικρές. Τα προηγούμενα χρόνια έβλεπαν τις ομάδες αυτές από απόσταση. Τώρα όχι. Είναι έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές η συμμετοχή στο Youth League και μαθαίνουν πάρα πολλά”.

Έχετε δουλέψει σε ανδρικές ομάδες και τώρα στην Ακαδημία. Τι είναι πιο δύσκολο για έναν προπονητή;

“Σαφώς και υπάρχουν διαφορές. Θεωρώ ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές είναι καλύτεροι δέκτες για τους προπονητές. Μπορείς να δουλέψεις μαζί τους, να εφαρμόσεις νέες ιδέες, νέες στρατηγικές. Οι επαγγελματίες είναι φτασμένοι οι περισσότεροι. Έχουν δικό τους τρόπο σκέψης και πολλές φορές παίζουν μόνοι τους. Πιο δύσκολο πιστεύω ότι είναι να δουλεύεις με παιδιά”.

football-academies.gr




Total
0
Shares
Previous Article

Την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας επισκέφθηκε η Βουλευτής Καρδίτσας του Σύριζα Χρυσούλα Κατσαβριά–Σιωροπούλου

Next Article

Περιοδεία του δημάρχου Πύλης Κωνσταντίνου Μαράβα

Related Posts