Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνελήφθη 54χρονος στα Τρίκαλα για παράνομη μεταφορά μεταναστών

χθες (13-02-2017) το απόγευμα στο 4ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Καρδίτσας

Συνελήφθη αλλοδαπός στα Τρίκαλα, ο οποίος μετέφερε με το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο τέσσερις παράτυπους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (13-02-2017) το απόγευμα στο 4ο χλμ της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Τρικάλων, ένας 54χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, ο 54χρονος κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Αφγανιστάν, έναν 51χρονο και τρεις γυναίκες, ηλικίας 25, 30 και 45 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, καθώς και πέντε ανήλικα τέκνα, δύο εκ των προαναφερόμενων συλληφθέντων.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο οδηγός του φορτηγού παρέλαβε τους αλλοδαπούς την (11-02-2017) από την Τουρκία και τους μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, επιμελώς κρυμμένους μέσα στο όχημά του, εκμεταλλευόμενος την παράλληλη μεταφορά και φόρτο-εκφόρτωση μηχανημάτων σε εταιρείες του νομού Τρικάλων.

Περαιτέρω, προέκυψε ότι οι παράτυποι μετανάστες, πριν την αναχώρηση τους από την Τουρκία, κατέβαλαν σε άγνωστο άνδρα τούρκικης καταγωγής το χρηματικό ποσό των (30.000) ευρώ, ως αμοιβή για την μεταφορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το προαναφερόμενο όχημα, καθώς και το χρηματικό ποσό των (1.390) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 54χρονου, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Τρικάλων.

[BWGE_Gallery_Ecommerce id=”13″ gal_title=”DIAFIMISEIS”]



Total
0
Shares
Previous Article

Με απόλυτη επιτυχία ο χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρανιωτών Καρδίτσας

Next Article

Το «ανεύθυνο» του κ. Τσίπρα