Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεδρίαση της θεματικής επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Κωτσός Γεώργιος και ο πρόεδρος της θεματικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κος Μουλάς Γεώργιος συγκάλεσαν σε ευρεία σύσκεψη τους Δημάρχους της περιφέρειας προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι στο ζήτημα που αφορά στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των πολιτών και στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Η πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ο εγγύτερος θεσμός στον πολίτη καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να συμβάλει άμεσα στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας και ο θεσμός της πρωτοβάθμιας υγείας γενικότερα. Οι Δήμοι υποστηρίζουν πολύ συχνά με την παροχή τεχνικής βοήθειας υλικοτεχνικής υποδομής και σε πολλές περιπτώσεις συμβάλλουν οικονομικά παρά τα πενιχρά οικονομικά τους. Σημαντικά προβλήματα όπως οι ελάχιστοι πόροι που διατίθενται στην πρωτοβάθμια υγεία ,η υποστελέχωση των κέντρων υγείας, η έλλειψη ασθενοφόρων κλπ. Χρήζουν άμεσης λύσης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και ο πρόεδρος της θεματικής επιτροπής τονίσανε στην εισήγησή τους με ιδιαίτερη έμφαση τα συγκεκριμένα προβλήματα. Η εισήγηση των δυο προέδρων πυροδότησε έναν εποικοδομητικό διάλογο ο οποίος κατέληξε στην πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΘ κος Κωτσός :

Με ευθύνη του προέδρου της ΠΕΔΘ και του προέδρου της θεματικής επιτροπής θα συνταχθεί άμεσα ένα υπόμνημα στο οποίο θα περιγράφονται με σαφήνεια οι θέσεις και τα αιτήματα όλων των Δήμων της περιφέρειας Θεσσαλίας .

Παράλληλα θα ζητείται  από τον αρμόδιο υπουργό άμεση συνάντηση ώστε στα πλαίσια ενός ζωντανού διαλόγου να γίνουν πιο κατανοητές οι θέσεις της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Xenia Volos και πριν την έναρξη του ειδικού θεματικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ με θέμα την Διοικητική μεταρρύθμιση.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Το Ε.ΠΑ.Μ πρωτοστατεί στην κίνηση κατά των πλειστηριασμών

Επόμενο άρθρο

Τέσσερα νέα έργα παραδόθηκαν στη Σκόπελο