Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρδίτσας

syntonistiko karditsas 2023 1

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρδίτσας

Σωτ. Αντωνίου: Παρά την ελλιπή χρηματοδότηση από την πολιτεία κάνουμε το καλύτερο δυνατό στην περιοχή του χώρου ευθύνης μας

Συνεδρίασε το πρωί της  Δευτέρας 8 Μαίου το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρδίτσας. Η Συνεδρίαση έγινε με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου η οποία ξεκίνησε από την 1η Μαίου και είχε ως στόχο να γίνει μια αρχική εκτίμηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται τόσο ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας όσο και εξοπλισμός που απαιτείται για αποτελεσματική πυροπροστασία. Επίσης συζήτηση έγινε για τους διαθέσιμους πόρους καθώς και τους χώρους που θα πρέπει να εποπτεύονται.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ Σωτήρης Αντωνίου μετά από σύντομο χαιρετισμό και αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες τόσο για την παρουσία τους  στη σύσκεψη, όσο και για την έως τώρα άψογη συνεργασία τους, αναφέρθηκε στο  σκοπό του συγκεκριμένου συντονιστικού που είναι η λήψη μέτρων, η πρόληψη και η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των κινδύνων της θερινής περιόδου. «Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μάιου 2023. Ελπίζουμε   να έχουμε μια καλή χρονιά όπως η περσινή  αν και οι προβλέψεις αναφέρονται σε ένα θερμό καλοκαίρι με πρωτόγνωρες θερμοκρασίες» είπε ο κ Αντωνίου.  Αμέσως μετά τόνισε την πολύ καλή συνεργασία  που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Σχετικά με τη χρηματοδότηση υπογράμμισε πως αν και οι ανάγκες πυροπροστασίας είναι ιδιαίτερα σημαντικές , όπως έχει αποδειχθεί ιδίως τα τελευταία χρόνια με τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις κλιματολογικές αλλαγές που επιφέρουν, τα χρήματα που διαθέτει το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ελάχιστα ενώ και  τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος δεν επαρκούν.

Αναφέρθηκε στο πρόβλημα της έντονης βλάστησης που υπάρχει στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Δήμου Καρδίτσας, προσδιορίζοντας δώδεκα (12) σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής όπως υπέδειξε μετά από αυτοψία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο κ. Αντωνίου διευκρίνισε ότι  είτε στα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής είτε και οπουδήποτε αλλού, με τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος και αν κριθεί απαραίτητο με τη συμμετοχή ιδιωτών και του Δασαρχείου θα γίνει το καλύτερο δυνατό. Τέλος υπογράμμισε ότι ο Δήμος ενημέρωσε και ζήτησε από τους προέδρους των κοινοτήτων να γίνει καταγραφή των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που χρήζουν καθαριότητας και άμεση τοιχοκόλληση της υπ αριθμ. 20/2023 Π.Δ. στα κοινοτικά καταστήματα ώστε να ενημερωθούν οι δημότες.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν ο Αναπληρωτής Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Π.Ε. Καρδίτσας, ο Διοικητής Π.Υ. Καρδίτσας,  η  Διευθύντρια της Δ/νσης Δασών, η  Αναπληρώτρια Διευθύντρια του τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Πρασίνου, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας Π.Ε. Καρδίτσας, εκπρόσωπος του  ΚΕΣΝ, εκπρόσωπος του  Α. Τ. Καρδίτσας, ο προϊστάμενος Τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας και ο πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας ¨Ραδιολέσχη¨.




Total
0
Shares
Previous Article
slide eisitirio eisodou Mprelas Mavrommati

Μαυρομμάτι: Τουρνουά στη μνήμη του Ηλία Μπρέλλα..

Next Article
Mousiko sxoleio Karditsas 11

Ανοιχτή μέρα γνωριμίας με το Μουσικό Σχολείο για τους γονείς το Σάββατο 13 Μαΐου στις 6 το απόγευμα