Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας το άτυπο συντονιστικό του Δήμου Καρδίτσας

Β. Τσιάκος: Τώρα είναι η ώρα μέγιστης ατομικής ευθύνης
bd7787b8cb6e15a660f1cda7a5d45ead 1

Β. Τσιάκος: Τώρα είναι η ώρα μέγιστης ατομικής ευθύνης

Έκτακτα συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας στο Δημαρχείο Καρδίτσας μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Β. Τσιάκου, το άτυπο συντονιστικό όργανο που συστήθηκε με στόχο την λήψη μέτρων για την μη διάδοση του Κορωνοιού.

Εισαγωγικά διαπιστώθηκε ότι σε γενικές γραμμές η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο Καρδίτσας είναι καλή καθώς στην πλειοψηφία τους τα μέτρα που λαμβάνονται, τηρούνται από τους περισσότερους πολίτες. Επίσης κρίνεται θετικό το γεγονός ότι προς το παρόν δεν έχει προκύψει διαπιστωμένο κρούσμα στην Καρδίτσα. Ωστόσο οι παριστάμενοι υπογράμμισαν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή και περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων, καθώς με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών οι επόμενες δύο – τρεις εβδομάδες είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της επιδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό και πέραν των όσων μέτρων έχουν  ήδη ανακοινωθεί για αθλητικούς χώρους, λαϊκές αγορές κλπ. Αποφασίστηκε συμπληρωματικά να απαγορευτεί στους ανοικτούς αθλητικούς χώρους η χρήση των οργάνων γυμναστικής με στόχο την προστασία της υγείας των δημοτών.

Επίσης η τοπική αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ηχητικές προειδοποιήσεις θα απευθύνουν έκκληση προς τους δημότες να μην συνωστίζονται στους ανοικτούς αθλητικούς χώρους. Οι ανοικτοί αθλητικοί χώροι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από όσους θέλουν να αθληθούν και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελούν χώρο συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι θα πρέπει οι πολίτες να συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ΕΟΔΥ κ.λπ) ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της επιδημίας. Χαρακτηριστικά στο τέλος της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε λαμβάνοντας τα ενδεικνυόμενα μέτρα (φορώντας μάσκες, τηρώντας αποστάσεις κ.λπ), ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε:

“Η επιδημία που έχει ξεσπάσει σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αλλάξει τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Εμείς δεν μπορούμε να αποτελέσουμε εξαίρεση. Ως δημοτική αρχή λαμβάνουμε διαρκώς μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Θα έλεγα ότι μέχρι στιγμής έχουμε καταφέρει να είμαστε ένα βήμα μπροστά και να αντιδρούμε άμεσα και έγκαιρα. Αντιλαμβανόμαστε ότι ορισμένα από αυτά τα μέτρα δημιουργούν σοβαρά θέματα στην οικονομική και κοινωνική λειτουργία της πόλης και του Δήμου γενικότερα.  Ωστόσο δεν γίνεται αλλιώς. Επαναλαμβάνω ότι η υγεία είναι πάνω από όλα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μετέχουν μιας μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για να καταφέρουμε να περιορίσουμε την εξάπλωση της επιδημίας. Το άτυπο συντονιστικό θα συνεδριάζει τακτικά για να παρακολουθεί την κατάσταση. Κάνω για μια ακόμη φορά έκκληση στους συνδημότες μου να επιδείξουμε τη μέγιστη ευθύνη”.

Στην συνεδρίαση του συντονιστικού έλαβαν μέρος εκτός από το Δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αριστ. Σπάνιας, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας κ. Σπύρος Κουρτεσιώτης, ο εκπρόσωπος του ΚΕΣΝ υπολοχαγός πυροβολικού κ. Δημ. Γκούγκλιας, ο Αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Απόστολος Περιστέρης και ο Διοικητής της Πυρ. Υπηρεσίας κ. Γεώργιος Νταουτάς.

bd7787b8cb6e15a660f1cda7a5d45ead

 




Total
0
Shares
Previous Article
dimos karditsas logo pc

Μόνο τηλεφωνικά και διαδικτυακά η εξυπηρέτηση των Δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας 

Next Article
drbutton

Κοινό μέτωπο Περιφέρειας, Ιατρικών Συλλόγων, εταιρίας υψηλής τεχνολογίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού