Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεδρίασε το ΔΣ του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου

Την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΚΕ «ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΙΝΔΟΥ».

Η συνεδρίαση έγινε στο ανακαινισμένο κτίριο του δημοτικού σχολείου της Τ.Κ. Αργιθέας του δήμου Αργιθέας.

Παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας (πρόεδρος), Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης (αντιπρόεδρος), Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας (εκτελεστικός σύμβουλος), Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης, Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός, Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής Δημήτριος, Αμφιλοχίας κ. Νικόλαος Χούτας (αντιδήμαρχος), ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος κ. Βασίλειος Τσιτσιρίγκος, του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Βάϊος Κουτής και του ΚΔιΒΜ2 «ΣΤΑΓΩΝ» κ. Χρήστος Γκρέκος.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίσθηκε στην αρχή η κατάθεση του μετοχικού κεφαλαίου από τους εταίρους ώστε ο φορέας να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Στη συνέχεια εγκρίθηκαν οι κανονισμοί λειτουργίας και διαχείρισης του φορέα, στους οποίους θα στηριχθεί η λειτουργία του.

Ακολούθως συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν λειτουργικά θέματα, όπως η λογιστική υποστήριξη της και η δημιουργία ιστοσελίδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την πρόταση του Εργαστηρίου Αγροτικού Χώρου, του τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για τη δημιουργία Κέντρου Συντονισμού υποστήριξης των παραγωγικών συστημάτων των Περιοχών Υψηλής Φυσικής Αξίας (ΥΦΑ) της Πίνδου.

Επίσης αποφασίσθηκε η διερεύνηση συμμετοχής του φορέα σε διατοπικές δράσεις των προγραμμάτων LEADER, που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασής του.

Τέλος αποφασίσθηκε η συμμετοχή του Δικτύου στο συνέδριο για τους ορεινούς όγκους, που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) το πρώτο δεκαήμεο του Σεπτεμβρίου στην Κόνιτσα.

Ακολούθησε φιλοξενία από τον δήμο Αργιθέας.




Total
0
Shares
Previous Article

Μουσικό σεργιάνι ...στο Μαυρομμάτι

Next Article

"Χορεύει" ο ΑΟ Αγναντερού το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου