Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεδρίασε η Επιτροπή Καθοδήγησης και η ομάδα Συντονιστικού για το ειδικό Αναπτυξιακό Αγράφων

eap Agrafwn Limni Plastira

Συνεδρίασε η Επιτροπή Καθοδήγησης και η ομάδα Συντονιστικού για το ειδικό Αναπτυξιακό Αγράφων

Η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης και η ομάδα Συντονιστικού για το ειδικό Αναπτυξιακό Αγράφων έλαβε μέρος στη Λίμνη Πλαστήρα σήμερα 27 Νοεμβρίου 2023 υπό την προεδρεία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων κ. Δημήτρη Σκάλκου με την συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων, περιφερειών και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γ.Γ Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Γ.Γ Διαχείρισης αποβλήτων και αστικών λυμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Πρόεδρος της ΜΟΔ Βασίλης Σιαδήμας, οι Δήμαρχοι Λ. Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος και Αγράφων Αλέξανδρος Καρδαμπίκης, ο Δήμαρχος Αργιθέας συμμετείχε διαδικτυακά,  οι Αντιδήμαρχοι Αργιθέας Χαράλαμπος Πούλιος και Θανάσης Καραγεώργος, η Γ.Γραμματέας του Δήμου Αργιθέας Κατερίνα Λαφαζάνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας Ηλίας Παπαδήμας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων και των Δήμων.

Εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα για τους μικρούς ορεινούς Δήμους της περιοχής των Αγράφων καθώς το αναπτυξιακό σχέδιο είναι ένα δυναμικό Αναπτυξιακό πιλοτικό εγχείρημα, το οποίο στοχεύει στα προβλήματα των ορεινών περιοχών δημιουργώντας μια ορεινή στρατηγική.

Στοχεύει στην

– Ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των περιοχών.

– Άρση απομόνωσης των Αγράφων

– Ολοκλήρωση ενός σχεδίου δράσης στον πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή αλλά και τεταρτογενή τομέα.

– Ισχυρή συνεργασία.

– Πράσινη ενέργεια.

– Ενθάρρυνση των φορέων προκειμένου να προχωρήσουν στην υλοποίηση των έργων.

– Αναπλάσεις που σέβονται το περιβάλλον, αφήνοντας αποτύπωμα στους πολίτες.

eap Agrafwn Limni Plastira 1

Κατά τη διάρκεια της  συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα όπως η υλοποίηση των έργων που είχαν προταθεί στην 1η συνάντηση, εκ των οποίων των Στέγαστρο Σκάλας Ανθηρού και το έργο Αναβάθμιση του οδικού δικτύου Βραγκιανά – Ρόγκια εντάχθηκαν στο ΠΔΕ με εγγυημένη χρηματοδότηση.

Στις 10 Δεκεμβρίου αναμένουμε την ένταξη του Περιφερειακού Ιατρείου Ανθηρού καθώς και αντίστοιχων δομών της Λίμνης Πλαστήρα, μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Άμεση ενεργοποίηση της ΟΧΕ για την ενεργοποίηση ωρίμανσης των επόμενων μεγάλων έργων με προτεραιότητα στις υποδομές αναβάθμισης των τουριστικών υποδομών και αισθητικών αναπλάσεων, ύψους 18 εκατομμυρίων (6 εκ. για κάθε δήμο).

Ανακοινώθηκε ειδικό πρόγραμμα τεχνικής  υποστήριξης στους Δήμους από τη ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης) Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Οικονομικών, όπου έμπειρα στελέχη θα συνδράμουν στις μελετητικές προεργασίες και στην παρακολούθηση υλοποιήσεων των έργων.

Η επιτροπή εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να προβεί σε σύμβαση με ανάδοχο τεχνικό σύμβουλο ως υποβοηθητική όργανο σε όλη τη διάρκεια ωρίμανσης των έργων.

Η επιτροπή εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο για την διεύρυνση με την ΜΟΔ για την τεχνική υποστήριξη και την ωρίμανση των έργων.

Η επιτροπή εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο για την δημιουργία ειδικού πλάνου δημοσιότητας προκειμένου ο πολίτης να παρακολουθεί την πορεία της υλοποίησης.

Ικανοποίηση για την πολυεπίπεδη συνεργασία.

Διεύρυνση της Επιτροπής Καθοδήγησης με της ΜΟΔ.

Ανανέωση της επόμενης συνεδρίασης τον Απρίλιο του 2024.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας
Total
0
Shares
Previous Article
Εντυπωσίασαν οι χορωδίες του 41ου Φεστιβάλ Καρδίτσας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου

Εντυπωσίασαν οι χορωδίες του 41ου Φεστιβάλ Καρδίτσας στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου

Next Article
Ευχαριστήρια επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατσουνιάς προς την εταιρεία «ΘΕΟΝΗ» - Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ

Με πρωτοβουλία της εταιρίας ΘΕΟΝΗ Φυσικό Μεταλλικό Νερό η ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού Βατσουνιάς

Related Posts

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»
Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»

Η ημερίδα έχει ως θέμα «Αγροδιατροφή» καθώς και «Αειφορία – Ανθεκτικότητα - Βιωσιμότητα»