Συνεχίζονται τα δια ζώσης μαθήματα φιλοσοφίας στο Φανάρι Καρδίτσας – Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Φιλοσοφική βραδιά στο κάστρο του Φαναρίου Καρδίτσας την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη - 4ος κύκλος μαθημάτων - Συνεχίζονται τα δια ζώσης μαθήματα φιλοσοφίας στο Φανάρι Καρδίτσας

Συνεχίζονται τα δια ζώσης μαθήματα φιλοσοφίας στο Φανάρι Καρδίτσας – Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Δεκάδες άτομα παρακολούθησαν την χθεσινή εκδήλωση και συμμετείχαν στη συζήτηση που έγινε. Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχημένη και μαζική εκδήλωση του Ανοιχτού Φιλοσοφικου Σχολείου Φαναρίου Καρδίτσας, με εισηγητή τον Ντούσα Δημήτρη και με θέμα :”Το ιστορικό παρόν και μέλλον της ανθρωπότητας”.

Συνεχίζουμε το Σάββατο, 13 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. με διάλεξη πάνω στο θέμα: «Η έννοια της ευτυχίας στην κλασική Ψυχανάλυση και στους επιγόνους του Φρόιντ». με ομιλητή τον Κώστα Ράντη, καθ. Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το πρόγραμμα των επόμενων προγραμματισμένων μαθημάτων:

Το Σάββατο, 13 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. θα δοθεί διάλεξη, με θέμα: «Η έννοια της ευτυχίας στην κλασική Ψυχανάλυση και στους επιγόνους του Φρόιντ». [Θα μοιραστεί κείμενο με σχετικά αποσπάσματα από το έργο του Φρόιντ].

Εισηγητής: Ράντης Κωνσταντίνος, αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας της Φιλοσοφίας – Κοινωνικής Φιλοσοφίας, διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την Τρίτη, 16 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. θα δοθεί διάλεξη, με θέμα: «Η αξία της Φιλοσοφίας».

Εισηγητής: Ντούσας Δημήτρης, συγγραφέας, δάσκαλος φιλοσοφίας και πρόεδρος του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου.

Την Πέμπτη, 18 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. θα γίνει ομιλία – συζήτηση με θέμα: «Η Φιλοσοφία ως βίωμα ζωής».

Εισηγήτρια: Αποστολίδου Βάσω, δασκάλα, μέλος της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρίας της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας.

Όλες οι φιλοσοφικές βραδιές θα πραγματοποιηθούν στον Αύλειο Χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου, στη θέση «Άγιος Νικόλαος», στο Φανάρι Καρδίτσας.

Συνεχίζονται τα δια ζώσης μαθήματα φιλοσοφίας στο Φανάρι Καρδίτσας

Όποιος ενδιαφέρεται να μελετήσει και να παρακολουθήσει μαθήματα φιλοσοφίας είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά, μπορεί να επιλέξει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω ομάδες μελέτης φιλοσοφίας: φιλοσοφία για παιδιά, φιλοσοφία της γλώσσας, φιλοσοφία του νου, μεταφυσική φιλοσοφία, ηθική φιλοσοφία, φιλοσοφία της φύσης, λογική, τσιγγανολογία, πολιτική οικονομία, πολιτική φιλοσοφία, αισθητική των Τσιγγάνων, Αποκάλυψη του Ιωάννη, η ζωή και η διδασκαλία των μεγάλων φιλοσόφων του κόσμου κ. ά..

Τα μαθήματα θα γίνονται δωρεάν.

Εσείς δηλώνετε τη μικρή ομάδα μελέτης και διδασκαλίας που σας ενδιαφέρει, συγκροτούμε την ομάδα των 1-5 ατόμων, βρίσκουμε τη μέρα, την ώρα και τον τόπο του μαθήματος και εξαντλούμε το θέμα που σάς ενδιαφέρει όσα μαθήματα και αν χρειαστούν.

Κάποιος μπορεί να επιλέξει μία, δύο και τρεις μικρές ομάδες μελέτης και διδασκαλίας.

Η μεγάλη ομάδα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου Καρδίτσας θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Δάσκαλος φιλοσοφίας είναι ο Ντούσας Δημήτρης, συγγραφέας και πρόεδρος του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου.

Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα του Ανοιχτού Φιλοσοφικού Σχολείου Φαναρίου, στο τηλέφωνο 6976026625.
Total
1
Shares