Συνεχίζονται οι καθαρισμοί ποταμών και αρδευτικών καναλιών από την Π.Ε Καρδίτσας

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί ποταμών και αρδευτικών καναλιών από την Π.Ε Καρδίτσας

Μια νέα παρέμβαση αντιπλημμυρικού χαρακτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τ.Κ Πύργου Κιερίου του Δήμου Σοφάδων. Το έργο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος συνοδευόμενος από το δήμαρχο Σοφάδων κ. Θανάση Σκάρλο, τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Κοντοβά και την πρόεδρο της Τ.Κ Πύργου Κιερίου κα Βαΐα Τσιάρα.

«Σε συνέχεια της εργολαβίας ύψους 70.000 ευρώ, το έργο αυτό έρχεται να καλύψει την ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας στην Τ.Κ Πύργου Κιερίου. Πρόκειται για μια ακόμη δράση από τις πολλές με τα ίδια χαρακτηριστικά που υλοποιούμε σε διάφορα σημεία της αρμοδιότητάς μας, σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Δημάρχους, τους Προέδρους των Τ.Κ και τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών. Ενδοποτάμια βλάστηση, προσχώσεις, απορρίμματα και ο,τιδήποτε εμποδίζει την ομαλή ροή των υδάτων, απομακρύνονται και διαμορφώνονται εκ νέου οι κοίτες και τα πρανή των ποταμών. Ελαχιστοποιούμε έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

Και συμπλήρωσε: ‘’ Είναι πάγια η θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, να επενδύουμε σε έργα που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, προστατεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος’’.

katharismos potamon KarditsaTotal
0
Shares