Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

limni plastira

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη «Λίμνη των 20 ευχών» του Γ.Τρούκη

Μετά τις πετυχημένες εκδηλώσεις «Πάντρεμα της Φωτιάς» που έγιναν στις κοινότητες Πεζούλα, Κερασιά και Μοσχάτο και είχαν έντονο το χρώμα της Παράδοσης, ο Δήμος λίμνης Πλαστήρα συνεχίζει με τη Σύγχρονη Δημιουργία.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Τρίτη 31/12/2019 και ώρα 5.30 το απόγευμα, στην πλαζ Πεζούλας αποχαιρετάμε το 2019 και υποδεχόμαστε το νέο έτος 2020, μέσα από τη Σύγχρονη Τέχνη και ειδικότερα τον μοντέρνο χορό.

Το γνωστό καλλιτεχνικό εργαστήρι «Δρυάδες Εν Πλώ», θα παρουσιάσει μία σπουδαία performance. Άξονας της χορευτικής παράστασης είναι το τελευταίο έργο του εικαστικού Γιάννη Τρούκη «Η λίμνη των 20 ευχών». Αξίζει να σημειωθεί ότι τούτες τις ημέρες συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από το θάνατό του και η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του. Η χορογραφία είναι της Μαρίας Καραπαναγιώτη, τη μουσική έγραψε ο Ανδρόνικος Τρούκης. Το έργο θα αποδώσουν «οι Δρυάδες εν Πλω» με σκηνικό τη λίμνη Πλαστήρα, ακριβώς γι’ αυτό η παράσταση θα υλοποιηθεί ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, αφού αυτές είναι αναπόσπαστο μέρος της performance.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το άναμμα εκατοντάδων κεριών από το κοινό, το οποίο θα αφήνει επιπλέοντα να ταξιδεύουν στα νερά της λίμνης μαζί με τις ευχές, δημιουργώντας ένα ζωντανό θέαμα και εικαστική εμπειρία μοναδική!

Ο Δήμος λίμνης Πλαστήρα έχει προμηθευτεί εκατοντάδες κεριά σε ειδικές χάρτινες συσκευασίες οι οποίες θα είναι στη διάθεση του κοινού δωρεάν. Στους επισκέπτες επίσης θα προσφερθούν γλυκίσματα, κρασί και τσίπουρο Μεσενικόλα. Σημειώνεται ότι η παράσταση θα γίνει ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες, ενώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο έχει ληφθεί μέριμνα και οι δρόμοι είναι πάντα ανοιχτοί.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να αποκτήσει η λίμνη Πλαστήρα τις δικές της Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, οι οποίες ενώ έχουν έντονο το χρώμα της Παράδοσης, ταυτόχρονα κρατούν ανοιχτό το παράθυρο στο Μέλλον και το διεκδικούν. Στόχος είναι να ενισχυθεί η τουριστική ταυτότητα και να γίνει η λίμνη δημοφιλής προορισμός για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

80360849 977329222640219 8856655106213412864 n




Total
0
Shares
Previous Article
toev kraneas

Εκλογή Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Κρανέας

Next Article
silipsi atomou narkotika astynomia

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων Και Συμβάντων (28-12-2019)

Related Posts