Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Καρδίτσας

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Καρδίτσας

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Καρδίτσας

Β. Τσιάκος: «Είναι τουλάχιστον φαιδρό να μας επικρίνουν αυτοί που δεν έκαναν τίποτα, γιατί δεν τα έχουμε κάνει όλα»

Από την οδό Δ. Λάππα, στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Αγράφων και μέχρι τα σχολικά συγκροτήματα ξεκίνησαν και πάλι οι ασφαλτοστρώσεις, που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Η εν λόγω ασφαλτόστρωση γίνεται σε ένα τμήμα της οδού που είχε σημαντικές φθορές τόσο από την πλημμύρα του Ιανού, όσο και από μια σειρά παρεμβάσεις για να εγκατασταθούν δημόσια δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Στο χώρο που εκτελούνται οι εργασίες βρέθηκε το πρωί ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο έργων κ. Παν. Σβερώνη. Ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών ενώ συναντήθηκε και με περιοίκους του δρόμου.

Στο τέλος της επίσκεψης δήλωσε: «Συνεχίζουμε το πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων στην Καρδίτσα. Στόχος μας να ξεπεράσουμε τα 40 χιλιόμετρα ασφαλτόστρωσης στην πόλη και στα χωριά. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τις ασφαλτοστρώσεις αγροτικής οδοποιίας, είναι βέβαιο ότι μιλάμε για δεκάδες χιλιόμετρα. Τόσο ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε μια μόνο θητεία δεν έχει επαναληφθεί. Με το έργο μας απαντούμε στην απαίτηση των συμπολιτών μας για έργα υποδομής που τα τελευταία χρόνια έλειψαν τελείως από το Δήμο».

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Καρδίτσας

Ο Δήμαρχος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους και για την εξέλιξη των υπολοίπων έργων που «τρέχουν» όπως αυτό της Χαρίτου και υπογράμμισε: «Βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη ανάπλαση στην οδό Χαρίτου. Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο το οποίο εξελίσσεται μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες χωρίς να έχει δοθεί καμιά παράταση, παρά τα ψεύδη που γράφουν και λένε ορισμένοι συστηματικοί ψεύτες ή ανίδεοι. Και επειδή σε κάθε έργο υπάρχουν και απρόοπτα, στην οδό Χαρίτου διαπιστώσαμε ότι το δίκτυο όμβριων σε μεγάλο κομμάτι του δρόμου είτε δεν υπήρχε, είτε ήταν ανεπαρκές. Διορθώνουμε λοιπόν αυτές τις ημέρες ένα πρόβλημα δεκαετιών και σύντομα θα προχωρήσουμε σε ασφαλτόστρωση. Για το θέμα της ανακατασκευής του γηπέδου, θα πρέπει να  πούμε ότι είναι η πρώτη φορά επί της δικής μας θητείας που ανακατασκευάζεται το γήπεδο. Η παρέμβαση που κάναμε πέρυσι ήταν μικρής έκτασης και έγινε με μοναδικό στόχο να διορθώσουμε τις αστοχίες που παραλάβαμε από το «έργο» που εκτέλεσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, για να μπορέσει να αγωνιστεί η Αναγέννηση. Σύντομα θα ολοκληρώσουμε το «Παλέρμο» το μεγαλύτερο χώρο μαζικού αθλητισμού της πόλης. Κάναμε νέα περίφραξη, έγιναν εργασίες καθαρισμού και δεντροφύτευσης, ανακατασκευάστηκαν τα γήπεδα μπάσκετ και τένις, εκσυγχρονίστηκε ο φωτισμός, ανακατασκευάστηκε ο περιμετρικός διάδρομος τρεξίματος, τοποθετείται νέος χλοοτάπητας και άλλα. Στα χωριά μας αυτό το διάστημα υλοποιούμε τα έργα της ΣΑΤΑ με κάθε είδους παρεμβάσεις, ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στο δρόμο Παλιούρι – Άγιος Ιωάννης. Ακόμη αναμένουμε από τον εργολάβο που δεν έχει παραδώσει προς το παρόν το έργο της Κεντρικής Πλατείας και του πεζοδρόμου, να κάνει τις διορθώσεις που του έχουμε υποδείξει. Όπως γίνεται αντιληπτό από τον κάθε καλοπροαίρετο υπάρχει ένα σημαντικό έργο σε εξέλιξη που αλλάζει την Καρδίτσα. Βεβαίως τα έργα όταν εκτελούνται σίγουρα προκαλούν όχληση στους περιοίκους. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση και την επιείκεια των συμπολιτών μας. Από την άλλη πλευρά ωστόσο πρέπει να επισημάνω προς όσους έχουν θεσμικό ρόλο και βγάζουν ανακοινώσεις στον τύπο με μόνο στόχο με την στείρα αντιπολίτευση, ότι είναι τουλάχιστον αστείο να μας κατηγορούν αυτοί που δεν έκαναν τίποτα, για το γεγονός ότι εμείς δεν τα έχουμε κάνει όλα» κατέληξε ο Δήμαρχος.




Total
0
Shares
Previous Article
Επίσκεψη του Τούρκου πρόξενου Θεσσαλονίκης στον Δήμαρχο Καρδίτσας

Επίσκεψη του Τούρκου πρόξενου Θεσσαλονίκης στον Δήμαρχο Καρδίτσας

Next Article
mpakalakou sotiria

Αποτελεσματικό και κοινωνικό κράτος: Προϋποθέσεις για την ευημερία και την διαφύλαξη της δημοκρατίας.