Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται το τετραήμερο εκδηλώσεων στο Mouzaki Palace Hotel

Σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΑΪΚΗΣ- ΡΕΜΠΕΤΙΚΗΣ – ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ PALACE ΣΤΟ 34Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 στις 9.30 μ.μ. στο Mouzaki Palace Hotel με μια συναυλία λαϊκής- ρεμπέτικης και έντεχνης χορωδιακής μουσικής το τετραήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας για τους φίλους του στο Μουζάκι. Το τετραήμερο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή βράδυ στις 10 Ιουλίου 2016.

Για τέσσερις ημέρες το Μουζάκι βρίσκεται στο επίκεντρο του πολιτιστικού και μουσικού ενδιαφέροντος με εκδηλώσεις ποιότητας και αναφορές σε διάφορα είδη μουσικής. Σε συνέχεια των περσινών εκδηλώσεων του Ιουλίου που στέφτηκαν με μεγάλη επιτυχία και της 8ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών που πραγματοποιήθηκαν στο Μουζάκι, συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή στον Αίθριο χώρο του Mouzaki Palace Hotel, το εντυπωσιακό τετραήμερο εκδηλώσεων.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων του και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων με την ποιοτική μουσική, το χορωδιακό τραγούδι, την όπερα, την Τζαζ, την μουσική δωματίου κ.τ.λ. υλοποιεί εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού όπως πρόσφατα το τριήμερο συναυλιών στη Λίμνη Πλαστήρα.

Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ υλοποιείται στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του Mouzaki Palace Hotel, όπου εμφανίζονται αξιόλογοι καλλιτέχνες, σολίστ και μουσικά σύνολα από Ελλάδα και Σερβία προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο τετραήμερο μουσικών εκδηλώσεων υψηλής ποιότητας.

Ειδικότερα το πρόγραμμα σήμερα Παρασκευή 8 Ιουλίου περιλαμβάνει την εμφάνιση δύο χορωδιών, μια από τα Μέγαρα και μια από την Καρδίτσα.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ
Υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μουσούρα θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα λαϊκής και ρεμπέτικης Μουσικής, με τη συνοδεία λαϊκής Ορχήστρας (μπουζούκι – κιθάρα – κανονάκι – κρουστά – πιάνο).
Επίσης θα εμφανιστεί η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, υπό τη Διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη, ερμηνεύοντας έργα Χατζηδάκη και Θεοδωράκη. Στο πιάνο συνοδεύει η Γιούλη Αγιώτη.

11401252_10206216887403301_4055918545992924590_nΤις επόμενες ημέρες θα εμφανιστούν :
I. ΣΑΒΒΑΤΟ 9/7/2016 Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΄’ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ’’
Η καταπληκτική ορχήστρα αποτελούμενη από επιλεγμένους μουσικούς της Θεσσαλονίκης θα ερμηνεύσει ένα κλασικό, έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα, με εξαιρετικούς σολίστ.

II. ΚΥΡΙΑΚΗ 10/7/2016. ΟΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ‘’ΛΙΓΑ ΤΡΑΔΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ’’ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ.
Τραγουδά η Νατάσα Καραγιάννη, στο πιάνο ο Γιάννης Παπαευαγγέλου.

Το πρόγραμμα παρουσιάζει μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και πνευματικές προσωπικότητες της Ελλάδας, ο Αλέξης Κωστάλας.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Νομαρχίας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, του Δήμου Λίμνης Νικολάου Πλαστήρα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Διεθνώς.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Καθηγητής και Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης.

Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 34 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

mouzaki_palace_1Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.
Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που συνίστανται σε: βραδιές όπερας, μουσικής δωματίου, συμφωνικής μουσικής, ρεσιτάλ σε διάφορα όργανα, συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια, συναυλίες κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής, επίσης περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής και άλλων ειδών τέχνης. Πρόσθετα υλοποιούνται σημαντικά αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σπύρος Αργύρης, o Θεόδωρος Αντωνίου, ο Νικόλαος- Ugo Φώσκολος κ.α.

Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Φεστιβάλ από πλευράς σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα (30) συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κ.τ.λ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ έτος τους πέντε χιλιάδες πεντακόσιους εκτελεστές (5500).

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, στις αίθουσες εκδηλώσεων των ξενοδοχείων ΤHESSALIKON GRAND και MOUZAKI PALACE HOTEL ενώ παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται στο ανοικτό θέατρο της Λίμνης Πλαστήρα, σε μοναστήρια της περιοχής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη καθώς και σε άλλους χώρους.

Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Angelo Catelani (1811-1866) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Carlo Gesualdo da Venosa (1566-1613) για τα 450 χρόνια από τη γέννηση του, Giovanni Paisiello (1740-1816) για τα 200 χρόνια από το θάνατό του, Jean Francois Rameau (1716-1777) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του και Johan Jacob Froberger (1616-1667) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του.
Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων 9:30 μ.μ.

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ, ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, ΗΟΤΕL KIERION, VIDEO ΚΟΛΟΒΟΣ, DOBRA FRUITS, MOUZAKI PALACE HOTEL.




Total
0
Shares
Previous Article

ΠΟΑΣ: Με επιτυχία η 1η Συνάντηση Νεολαίας Αργιθεατών και το Αντάμωμα

Next Article

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Προκοπίου στην Τ.Κ. Αγ. Προκοπίου Δήμου Πύλης