Συνεχίζεται το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ σήμερα Κυριακή στο Μουζάκι, στο Mouzaki Palace


Σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου στις 9:30μ.μ στο Μουζάκι Palace

Η ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΕΥΗ ΣΙΑΜΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ

Συνεχίζεται σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 στις 9:30 το βράδυ για τρίτη συνεχή ημέρα στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Μετά τις εντυπωσιακές σολιστικές συναυλίες και ρεσιτάλ της Ιταλίδας Eloisa Cascio, του Σέρβου Vladimir Milosevic,του αφιερώματος στη Γαλλική Μουσική και της Χορωδίας «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ» το Φεστιβάλ συνεχίζεται με Ορχήστρες και σολίστ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ρεσιτάλ βιολιού της νοτιοκορεάτισας Juhui Choi την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 στις 21:15 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη.

Το ίδιο βράδυ στην πλατεία Δικαστηρίων το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη με την εμφάνιση της μπάντας UNDERCOVER BAND σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει Swig, Latin, Funk, Jazz, Soul,Blues.

Για αρκετές μέρες η Καρδίτσα γίνεται το κέντρο μιας πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, προσφέροντας στους πολίτες εκδηλώσεις πολύ υψηλού επιπέδου.

Για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα Φορέων και Παραγόντων του Δήμου Μουζακίου πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων στο Μουζάκι.

Efi-SiamantaΜια μοναδική βραδιά έντεχνης ελληνικής μουσικής που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 στις 9:30 το βράδυ η ορχήστρα “Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα” υπό τη διεύθυνση της Ελένης Παγγούρα στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου MOUZAKI PALACE.

Ερμηνευτές είναι ο Ιορδάνης Καρακασίδης και ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Συμμετέχει η διακεκριμένη τραγουδίστρια Εύη Σιαμαντά.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας διαθέτει ένα κανονισμό μοναδικό για τα παγκόσμια χορωδιακά δεδομένα με τον οποίο προβάλλεται διεθνώς η μουσική μας κληρονομιά, γιατί εξασφαλίζει την ταυτόχρονη πραγματοποίηση πολλών πρώτων εκτελέσεων κατόπιν παραγγελίας σε Έλληνες και ξένους συνθέτες βοηθώντας έτσι την σύγχρονη δημιουργία. Ακόμη εξασφαλίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό εκτελεστών, που έρχονται από κάθε γωνιά της Ευρώπης και της οικουμένης.

Το 33ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515-1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460-1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865-1936) για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του και Jean Sibelius (1865-1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του.

Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ «ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ»

1.Πολίτικη Κουζίνα (Ε Ρεμπούτσικα ) (ορχηστρικό)
2.Κεμάλ (Χατζηδάκις)
3.Μπαλάντα του Ούρι (Χατζηδάκις)
4. Caruso (Lucio Dalla )
5.Βαλς του Γάμου (Καραΐνδρου Ελένη )(ορχηστρικό)
6.Φάντασμα της Όπερας (Άντριου Λόυντ Γουέμπερ )
7. Κύμματα του Δουνάβεως ( Γιόχαν Στράους ) (ορχηστρικό)
8. Mamma ( Luciano Pavarotti)
9.Ο sole mio (Eduardo di Capua)
10. Δυό πράσινα μάτια (Μίμης Κατριβάνος)
11.Τα παιδιά του Πειραιά (Χατζηδάκις)
12.Ίσως φταίνε τα φεγγάρια (Νότης Μαυρουδής)
13. Αγάπη που γινες δίκοπο μαχαίρι (Χατζηδάκις)
14. Αχάριστη (Τσιτσάνης)
15. Πέφτεις σε λάθη (Τσιτσάνης)
16. Ότι κι αν πω δε σε ξεχνώ (Τσιτσάνης)
17. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα (Τσιτσάνης)
18. Συννεφιασμένη Κυριακή (Τσιτσάνης)
19. Χειροκρότημα (Δήμητρα Γαλάνη)
20. Το λάθος (Αντώνης Βαρδής)
21. Αγαπημένα τραγούδια της Θεσσαλονίκη (ποτ πουρί) (Ζαμπέτας – Τσιτσάνης)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ

Η ορχήστρα “Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα” ήταν μια ιδέα της Υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου Κορτέσσας Κεραμάρη. Η Ορχήστρα δημιουργήθηκε έπειτα από δικής της παρότρυνση αλλά και των νέων μουσικών που αναζητούσαν μια στέγη και μια αγκαλιά για να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες. Σκοπός της ορχήστρας είναι να δίνει στους νέους ανθρώπους την ευκαιρία να καλλιεργούν και να ανακαλύπτουν τις μουσικές τους δυνατότητες μέσα από συλλογική δουλειά.

Η Ορχήστρα πραγματοποιεί συναυλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς και έτσι τα παιδιά της ορχήστρας, με την μουσική τους δίνουν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και σήμερα η Ορχήστρα πραγματοποίησε τις εξής συναυλίες: Φιλανθρωπική Συναυλία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα για το συσσίτιο του Ναού, Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική Συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο υπό την Αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων, Φιλανθρωπική Συναυλία στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αριστοτέλειον για το ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων Αγ. Παντελεήμων, φιλανθρωπική Συναυλία για το σύλλογο “Aμυμώνη”, συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Σοχού υπό την αιγίδα των ενοτήτων Σοχού – Βερτίσκου και Πολιτισμού του Δήμου Λαγκαδά, φιλανθρωπική συναυλία στο ξενοδοχείο Hyatt που διοργανώνει το περιοδικό I adore my mommy.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Ελένη Παγγούρα
Ενορχήστρωση : Αντρέας Τσιμπανογιάννης
Ερμηνευτές: Ιορδάνης Καρακασίδης – Τάσος Σιδηρόπουλος
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΕΥΗ ΣΙΑΜΑΝΤΑ

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

HOTEL MOUZAKI PALACE, SNACK BAR Ο ΙΤΑΛΟΣ, HOTEL ARNI DOMOTEL, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΥΡΚΗΣ, HOTEL KIERION, HOTEL THESSALIKON GRAND, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΙΑΝΟΥ ΑΘΗΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, HOTEL ASTRON, HOTEL AVRA, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LA FIAMMA, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΛΙΘΙΝΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, RESTAURANT ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ


Total
0
Shares
Previous Article

7ο Παγκόσμιο συνέδριο Θεσσαλών στη Λάρισα

Next Article

Εξαιρετική εμφάνιση της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Χορωδίας Μεγάρων στο Mouzaki Palace (φωτο-video)

Total
0
Share