Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα στο Μουζάκι η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

sxolikes xorodies 2

 

Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη στο Μουζάκι στις 8:15 μ.μ.

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η 11η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ 

Οι εκδηλώσεις της 11ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, στα πλαίσια του 37ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, κορυφώνονται από σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου 2019 στις 8: 15 μ.μ. στο Μουζάκι, και συγκεκριμένα στην πανέμορφη και μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του «MOUZAKI PALACE HOTEL».

Στο Μουζάκι, θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί της μουσικής πανδαισίας και του καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού έργου, ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας του Νομού Καρδίτσας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η διοργάνωση της 11ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών στο Μουζάκι, δίνει τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής, να ενεργοποιηθεί στον τομέα της Χορωδιακής Μουσικής και να αναγάγει σε κοινωνούς αυτής της μουσικής μυσταγωγίας, γονείς, μαθητές και φίλους της ποιοτικής, κλασικής  και χορωδιακής μουσικής.

Στην δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής και κυρίως της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχουν οδηγήσει στη μείωση των ποιοτικών και αξιέπαινων εκδηλώσεων κυρίως στην περιφέρεια, η 11η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας δίνει την ευκαιρία στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας να απολαύσει ένα πολιτιστικό θέαμα που είναι αποτέλεσμα εντατικής συνεργασίας ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές σχολείων από κάθε άκρη της χώρας και θα έχει την δυνατότητα να επιβραβεύσει το υπέροχο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας.

Η διοργάνωση αποτελεί κάτι πρωτότυπο, μοναδικό, πολύ όμορφο, με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική Χροιά, με πρωταγωνιστές μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων όλης της Χώρας και του Εξωτερικού και συνιστούν μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Ελλάδος.

Η συμμετοχή μουσικών συνόλων, σολίστ και μαέστρων επιβεβαιώνει με κάθε τρόπο ότι η μουσική ξεπερνά τα σύνορα των χώρων και ενώνει. Μουσικά σύνολα, μαέστροι και σολίστ από την Ιταλία, τη Σερβία και τη Ρωσία παρουσιάζουν κάτι καινούριο και μοναδικό από την κουλτούρα και την παιδεία τους, που το κοινό δεν έχει τη δυνατότητα να το απολαύσει εύκολα σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα, ξεχωρίζει το γεγονός ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς και Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ιταλία και Σερβία).

Τα  παιδιά με τη συμμετοχή τους σε χορωδιακά σύνολα μαθαίνουν να λειτουργούν συνεργατικά και αρμονικά καθώς συνειδητοποιούν ότι το τελικό αποτέλεσμα  επηρεάζεται από την προσωπική ευθύνη και συνέπεια του κάθε μέλους. Συντελείται κατ΄ αυτό τον τρόπο ίσως η κυριότερη κοινωνικοπολιτική διαδικασία, αυτή του περάσματος από το «εγώ» στο «εμείς». Παράλληλα, επιδρά τόσο στον αισθητικό τομέα καθώς φέρνει σε επαφή το παιδί με μουσικά έργα υψηλού επιπέδου, άρτια ρυθμού , λόγου και μελωδίας. Επίσης, διευρύνει το γνωστικό του πεδίο γνωρίζοντας  εξέχοντες μουσουργούς και τα έργα τους. Όλα αυτά επιτυγχάνονται με την ευχαρίστηση της ψυχαγωγίας, υπό την έννοια της αγωγής που εξυψώνει προς το κάλλος. Είναι φανερό από τα παραπάνω, ότι τα παιδαγωγικά οφέλη της ενασχόλησης του παιδιού με το χορωδιακό τραγούδι είναι τόσο ατομικά  όσο και συλλογικά .  

sxolikes xorodies 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ης ΗΜΕΡΑΣ:

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 2/4/2019-ΩΡΑ 8:15 μ.μ.

στην Αίθουσα Συναυλιών του «MOUZAKI PALACE HOTEL»

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: 

1) Χορωδία 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Ξανθού,

2) Children Choir Magical Note of Nis, υπό τη διεύθυνση της Miljana Radivojevic,

3) Χορωδία 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, υπό τη διεύθυνση της Γεωργίας Κοντοκώστα,

4) Χορωδία Ωδείου «ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΝΟΗ» Μουζακίου, υπό τη διεύθυνση της Λίτσας Αγαθή

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της πνευματικής ζωής της χώρας.

Για την 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το ΕΒΕ Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλος, ΕΡΤ Λάρισα


Νίκος Ευθυμιάδης




Total
0
Shares
Previous Article
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η Ναυσικά Καπούλα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η Ναυσικά Καπούλα

Next Article
kinitikotita vravefsi

Τελετή Βράβευσης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2018