Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Μουζάκι το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Μουζάκι το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας - Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή στο Mouzaki Palace το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στο Μουζάκι το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας

η ΑΠΟΘΕΩΣΗ της ΧΟΡΩΔΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ!

Μία μεγάλη βραδιά επιφυλάσσει σήμερα Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 8.00 το βράδυ, στο Μουζάκι και συγκεκριμένα στο Mouzaki Palace Hotel το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας και η 14η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας(Β φάση), με  μεγάλη  συμμετοχή  και Επτανησιακών Χορωδιών αλλά  και από διάφορα μέρη της Ελλάδας.(Αλεξανδρούπολη, Μεσσήνη Καλαμάτας, Αγρίνιο, Πολύκαστρο, Χαλάνδρι, Χαλκιδική κ.α).

Η αποθέωση της Χορωδιακής Τέχνης σήμερα με Χορωδίες που θα ερμηνεύσουν με ευρύτατο ρεπερτόριο από Αναγεννησιακή και Μπαρόκ Μουσική μέχρι καντάδες με μαντολινάτες από την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο. Παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας και της Ζακύνθου με λαϊκούς Ζακυνθινούς κανταδόρους, γνωστά τραγούδια των Λαυράγκα και Μάντζαρου μαζί με αστικούς χορούς της Ζακύνθου θα διανθίσουν το σημερινό πρόγραμμα που αναμένεται να καταπλήξει το φιλόμουσο κοινό που θα έλθει στην πανέμορφη και μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Mouzaki Palace Hotel.

Καταπληκτικές σχολικές χορωδίες από την Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, το Χαλάνδρι Αθηνών και την Καρδίτσα θα δώσουν το δικό τους χρώμα μαζί με τις πολύ γνωστές και καθιερωμένες Χορωδίες ενηλίκων, την ανδρική Χορωδία ΟΤΕ Κέρκυρας και την Μικτή Χορωδία Ζακύνθου «Το όνειρο του παιδιού».

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία  οχτώ (8)χρόνια σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου υλοποιούνται  οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Μουζάκι Παλλάς, έχοντας ως στόχο την αποκέντρωση των εκδηλώσεων και την επαφή ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων  με την ποιοτική μουσική και το χορωδιακό τραγούδι.

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Κινήματος του Νομού Καρδίτσας συνεισφέροντας τα μέγιστα στην προβολή του πανελλαδικά και Διεθνώς και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αφού έχει καθιερώσει και αναδείξει τα σημαντικότερα τουριστικά μέρη του Νομού, διαμέσου των συναυλιών του (Λίμνη Πλαστήρα, Θέατρο Λαμπερού-Θέατρο  Πεζούλας, Μονή Κορώνας, Μονή  Φανερωμένης Καλλιφωνίου, Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου, Σπηλιά του Καραισκάκη, Αρχαίο Ναό του Απόλλωνα  στην Μητρόπολη κ.α.).

Η καρδιά της χορωδιακής Ελλάδας  χτυπά έως 4 Δεκεμβρίου 2022 πλέον και στο Μουζάκι.

Μια χορωδιακή πανδαισία προσφέρουν οι χορωδίες, που  λαμβάνουν μέρος στον κορυφαίο χορωδιακό θεσμό της Ελλάδας από Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Αλεξανδρούπολη, Αγρίνιο, Καλαμάτα κλπ στο Μουζακι.

Για 40 χρόνια το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας παραμένει μια σταθερά για τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα και Διεθνώς.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει μακριά από λαϊκισμούς, εμπορικά κυκλώματα και κινήσεις εντυπωσιασμού, να αποτελεί μια σημαντική τομή για την Αισθητική Αγωγή και τον πολιτισμό της Ελλάδος, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα του Νομού Καρδίτσας.

Ο Πολιτισμός ,η Τέχνη, η Μουσική, το   Xορωδιακό Τραγούδι  ήταν πάντα ένας τρόπος διεξόδου για τους Έλληνες τόσο για τις τραγικές προσωπικές τους στιγμές όσο και γενικότερα, σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνικής τους ζωής και ιστορίας. Από την αρχαία Ελλάδα  και την αρχαία χορωδιακή λυρική  έως  σήμερα το  χορωδιακό τραγούδι εκφράζει  τον Ανθρωπο   και την Ψυχή  του μοναδικά.

Οι εκδηλώσεις του 40ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ έχουν καταστήσει την περιοχή της Καρδίτσας και του Μουζακίου  κέντρα πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, προσφέροντας στους πολίτες συναυλίες πολύ υψηλού επιπέδου.

Το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στον εθνικό μας συνθέτη Νικόλαο Χαλικιόπουλο – Μάντζαρο (1795-1872), για τα 150 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη, στον μεγάλο σύγχρονο συνθέτη Ιάνη Ξενάκη (1922-2001) για τα εκατό χρόνια από την γέννησή του, στον μεγάλο συνθέτη του Μπαρόκ Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ(1685-1759), στον Καρδιτσιώτη ήρωα και αρχιστράτηγο της Επανάστασης του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη (1782-1827) και στον σύγχρονο Έλληνα συνθέτη και καθηγητή σύνθεσης στο ΑΠΘ Χρήστο Σαμαρά.

Ο Αλέξης Κωστάλας, μία από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της χώρας,   με τις πολύ υψηλού επιπέδου  παρεμβάσεις του  γοητεύει το  κοινό, παρουσιάζοντας  και φέτος το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Για το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και την 14η  Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, το Ε.Β.Ε. Καρδίτσας, η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας  και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ευχαριστεί για την ευγενική τους χορηγία τους: Hotel Kierion, Hotel Mouzaki Palace, Hotel Arni Domotel, Hotel Avra, Efthimiou Travel, Πιτσαρία «La Fiamma», Ταβέρνα «18 γράδα», Ταβέρνα «Ψeatόπολις», Τεχνικός Πιάνου «Αθηνά Καραγιάννη», Compuland, VIDEO Κολοβός, ACS. 

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 8.00 ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΣΤΗΝ ΑΊΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΜΟΥΖΑΚΙ ΠΑΛΛΑΣ».

                  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  • Σχολική Χορωδία Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας Χαλκιδικής υπό την διεύθυνση της Παπαντωνοπούλου Βασιλικής
  • Σχολική Χορωδία 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου υπό την διεύθυνση της Πριμέντα Όλγας
  • Χορωδία Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Ζαχαρτζή
  • Ανδρική Χορωδία ΟΤΕ Κέρκυρας υπό την διεύθυνση του Αργυρού Φώτη
  • Μικτή Χορωδία Ζακύνθου «Το όνειρο του παιδιού» υπό την διεύθυνση του Κάνδηλα Δημήτρη
  • Κοινό έργο: Στο τέλος της βραδιάς όλες οι Χορωδίες μαζί θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τον «Μεσσία» του Χαίντελ

 




Total
0
Shares
Previous Article
Βόλει Γυναικών: ΓΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ - ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ σήμερα Σάββατο (7μμ) στο κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου

Βόλει Γυναικών: ΓΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ - ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ σήμερα Σάββατο (7μμ) στο κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου

Next Article
Σοφάδες: Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στη Θεσσαλία με γνώμονα την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών - Τρίκαλα: Εξιχνιάστηκε κλοπή από οικία ηλικιωμένης με τη μέθοδο της απασχόλησης Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή σε ποιμνιοστάσιο - Λάρισα: Εξιχνιάστηκε απάτη σχετική με αγοραπωλησία οχήματος - Τρίκαλα: Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών - Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου - Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής από οικίες στην Καρδίτσα - Εξιχνιάστηκαν 531 υποθέσεις στη Θεσσαλία τον Οκτώβριο - Συνελήφθησαν 383 άτομα

Τρίκαλα: Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών

Related Posts