Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στις 8.30 μ.μ. στο Mouzaki Palace Hotel η 16η Διεθνής συνάντηση σχολικών χορωδιών

Share

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στις 8.30 μ.μ. στο Mouzaki Palace Hotel η 16η Διεθνής συνάντηση σχολικών χορωδιών

Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΗ 16η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ

      Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, για όγδοη συνεχή ημέρα, σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στις 8.30 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mouzaki Palace Hotel, η 16η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.  Ο κορυφαίος χορωδιακός θεσμός του Νομού μας για 42 χρόνια καταφέρνει και κρατά ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός-πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

     Η παιδική φωνή κατάλληλα δουλεμένη αποθεώνεται κάθε βράδυ σε δίφωνα – τρίφωνα ακόμη και τετράφωνα τραγούδια σε ένα Φεστιβάλ που έχει ως στόχο να παρεμβαίνει στην ουσία της αισθητικής αγωγής.  Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα.

     Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει εξαιρετικές χορωδίες από το τοπικό Μουζάκι, αλλά και από τη γειτονική Ιταλία (Κατάνια). Είναι ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενεί η Καρδίτσα την καταπληκτική Σχολική Ορχήστρα- Χορωδία του Γυμνασίου «Mario Pluchinotta» di Sant’ Agata li Battiati, από την Κατάνια της Ιταλίας που θα προσφέρει καταπληκτικές βραδιές, ανάλογες με το υψηλό μουσικό επίπεδο της μουσικής εκπαίδευσης και της μουσικής παράδοσης της Ιταλίας. Επίσης, η ιταλική ορχήστρα και χορωδία του Γυμνασίου της Σικελίας και συγκεκριμένα από την Κατάνια θα γίνει δεκτή από τις αρχές του τόπου.

Στον μεγαλύτερο και Iστορικότερο Χορωδιακό θεσμό της Ελλάδος και απ’ τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους παγκοσμίως, με μεγάλη συμμετοχή και φέτος Σχολικών Χορωδιών,  πραγματοποιείται ένα μεγάλο αφιέρωμα στον κορυφαίο για πολλούς συνθέτη, τον Ludwig Van Beethoven με την παρουσίαση κάθε βράδυ  του αθάνατου  χορωδιακού έργου της  «Ωδής της Χαράς» από την 9η Συμφωνία  από τις Χορωδίες, ως κοινό εργαστηριακό έργο. Κάτι που είναι και η  μοναδικότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

   Στόχος της διοργάνωσης είναι και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Ως εκ τούτου το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς  και Φεστιβάλ του εξωτερικού.

 Ήδη το Σάββατο 11 Μαΐου 2024, 3 Ελληνικές Χορωδίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στο Διεθνή Διαγωνισμό του Νόβισαντ της Σερβίας.

  Το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορωδιακής Μουσικής, που όλη τη χρονιά με όλες του τις εκδηλώσεις φιλοξενεί πάνω από επτά χιλιάδες (7000) χορωδούς με τη συμμετοχή νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό και θα διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο του 2024.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας, η Γεωργία Καλογήρου και η Βασιλική Παναγιωτίδου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7ης ΗΜΕΡΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

 1)Η Σχολική Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου  υπό τη διεύθυνση της Μαρίνας Κρανιά

2) Η Σχολική Ορχήστρα και  Χορωδία  Media «Mario Pluchinotta» di Sant’ Agata li Battiati, Catania υπό τη διεύθυνση του Yuri Furnari

3) Η Γυναικεία Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου υπό τη διεύθυνση της Λίλας Αγγέλη

Κοινό έργο: Χορωδιακό έργο «Ωδή της Χαράς» από την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν

Δείτε επίσης