Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στον ανοιχτό χώρο του Μουζάκι Palace Hotel

38o festival Mouzaki rock

Στις 8.30 μ.μ. στον εξωτερικό χώρο του Mouzaki Palace

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΣTO 38ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Με μία εντυπωσιακή βραδιά και συμμετοχή εξαιρετικών συγκροτημάτων της rock της περιοχής μας, συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 στις 8.30 το βράδυ στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace Hotel το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιουλίου και περιλαμβάνει βραδιές λαικής και ρεμπέτικης μουσικής, έντεχνης, τζαζ, εκκλησιαστικής, κλασικής και παραδοσιακής μουσικής.

Η μεγάλη και ποιοτική συμμετοχή πολύ σημαντικών σχημάτων εγγυάται για μια καταπληκτική βραδιά σε ένα είδος μουσικής που για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Θα εμφανιστούν ζωντανά τα συγκροτήματα: Hearts of Gold, Teen Spirit, Samatage, Fantastic 4 και πολλοί άλλοι που θα ερμηνεύσουν διαχρονικά έργα της μουσικής rock.

Για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ανοίγεται σε νέες μουσικές εμπειρίες. Σε ένα μαγευτικό χώρο, πανέμορφο, δροσερό και με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας και προφύλαξης θα απολαύσουμε ένα είδος μουσικής που έχει φανατικούς οπαδούς και λάτρεις.

Η Rock εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 στην Αμερική και είχε ως βάση την τεχνοτροπία του Rhythm and Blues και το ρυθμό του rock and roll των αφροαμερικάνικων κοινοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και το rockabilly, που ουσιαστικά ήταν η έκφραση των λευκών μέσω των προαναφερθέντων ειδών αφροαμερικανικής προέλευσης. Συνεισφορά στον ήχο που πρωτοχαρακτηρίστηκε ροκ, θεωρείται ότι είχε και η country μουσική. Αυτή, είχε στοιχεία μπλουζ και βασιζόταν στα παραδοσιακά είδη μουσικής των κατοίκων των ΗΠΑ και ήταν πολύ δημοφιλής, κυρίως μεταξύ των λευκών και στο Νότο.

Σε όλες τις βραδιές λαμβάνουν μέρος πολύ σημαντικά ονόματα της Τέχνης και της Μουσικής της περιοχής μας και όχι μόνο.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και ο Νίκος Ευθυμιάδης προσωπικά πάντα στήριζαν τις νέες καλλιτεχνικές, δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ενθαρρύνοντας τις προσπάθειές τους και δίνοντάς τους βήμα. Ειδικότερα τους καλλιτέχνες και τα μουσικά σύνολα της περιοχής.

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, στο οποίο έχουν λάβει μέρος κορυφαίοι καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ, οργανώνεται από το 1983 στην Καρδίτσα και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, ενώ υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

Πάνω από 150 μουσικά σύνολα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, συμφωνικές ορχήστρες, σολίστ, μαέστροι, συνθέτες συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που συνίσταται σε βραδιές όπερας, μουσικής δωματίου, ρεσιτάλ, συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια, συναυλίες κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής. Επίσης περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής και άλλων ειδών τέχνης. Ακόμη υλοποιούνται σημαντικά αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σπύρος Αργύρης, ο Θεόδωρος Αντωνίου, ο Ugo-Νικόλαος Φώσκολος, ο Πρωτοψάλτης Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, κ.α.

Το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Giovanni Animuccia (1520–1571) και Vincenzo Galilei (1520–1591) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή τους, Tomaso Giovanni Albinoni (1671-1750) για τα 270 χρόνια από το θάνατό του, Johann Sebastian Bach (1685-1750) για τα 270 χρόνια από το θάνατό του, Giuseppe Tartini (1692-1770) για τα 250 χρόνια από το θάνατό του, και Γιάννη Χρήστου (1926-1970) για τα 50 χρόνια από το θάνατό του.

Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, το Διεθνές  Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί μία σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική, ενισχύοντας πάντα το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι, που πραγματοποιείται στη διάρκεια όλης της χρονιάς με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, να γίνονται Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον ανοιχτό χώρο του Mouzaki Palace Hotel, με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, απόστασης και υγιεινής που επιβάλλουν οι συνθήκες, τόσο για τους ακροατές, όσο και για τους εκτελεστές.

Για την διοργάνωση συμβάλουν ο Δήμος Μουζακίου, το ΕΒΕ Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.

Η διοργάνωση είναι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

Τις εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα παρουσιάσει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

 


ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 38ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

Πέμπτη 2 Ιουλίου – Βραδιά Rock Μουσικής – Ώρα έναρξης 8:30 μμ.

Παρασκευή 3 Ιουλίου – Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 – 7ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας

Παρασκευή 3 Ιουλίου – Βραδιά Βυζαντινής Μουσικής – Ώρα έναρξης 8:30 μμ.

Δευτέρα 6 Ιουλίου – Βραδιά Λαικής και Ρεμπέτικης Μουσικής – Ώρα έναρξης 8:30 μμ.

Τρίτη 7 Ιουλίου – Βραδιά Έντεχνης Ελληνικής Μουσικής – Ώρα έναρξης 8:30 μμ.

Τετάρτη 8 Ιουλίου – Βραδιά Τζαζ Μουσικής – Ώρα έναρξης 8:30 μμ.

Παρασκευή 10 Ιουλίου – Βραδιά Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής – Ώρα έναρξης 8:30 μμ.

Κυριακή 12 Ιουλίου – Εμφανίζεται το συγκρότημα «Χίλιες Φωνές» – Τραγουδάει η Νατάσα Καραγιάννη, στο πιάνο συνοδεύει ο Καθηγητής Δημήτρης Παπαευαγγέλου – Ώρα έναρξης 8:30 μμ. 

Το πρόγραμμα παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.




Total
0
Shares
Previous Article
argithea spiti

Δήμος Αργιθέας: Παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης για τη διόρθωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων προς ΟΤΑ

Next Article
enosi agrafiotikon horion 4

Συναντήσεις του νεοεκλεγμένου ΔΣ της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών για θέματα του νομού